Σκάρλετ Γιόχανσον: Το παιδί που μεγάλωσε με συσσίτια είναι η πιο εμπορική σταρ του Χόλιγουντ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 15:27 Σκάρλετ Γιόχανσον: Το παιδί που μεγάλωσε με συσσίτια είναι η πιο εμπορική σταρ του Χόλιγουντ
Πώς η Σκάρλετ Γιόχανσον η οποία μεγάλωσε με ελεημοσύνη και τρώγοντας από συσσίτια, μόλις έγραψε ιστορία ως η πιο εμπορική ηθοποιός του Χόλιγουντ.
 
Αν και πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την ανισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Σκάρλετ Γιόχανσον στα 31 της γράφει ιστορία ως η πιο εμπορική και καλοπληρωμένη ηθοποιός όλων των εποχών.
 
Και η βράβευση αυτή έχει μεγαλύτερη αξία, αφού η Γιόχανσον μεγάλωσε με δυσκολίες και η ίδια έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή η οικογένειά της ζούσε από τα συσσίτια: «Η οικογένειά μου συντηρούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα που μας παρείχαν φαγητό» είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο τονίζοντας ότι «στην Αμερική, η πείνα των παιδιών είναι πραγματικό πρόβλημα που συχνά παραβλέπεται, όμως όλοι μαζί μπορούμε να το διορθώσουμε».
 
 
Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι στο θέμα του σεξισμού και της οικονομικής ανισότητας, έχει σταθεί τυχερή: «Είμαι πολύ τυχερή. Βγάζω πολλά χρήματα και είμαι υπερήφανη που είμαι μια ηθοποιός που βγάζει όσα και οι άντρες συνάδελφοι μου. Μπορώ να επισημάνω το γενικό πρόβλημα, αν όμως μιλήσω για μένα μάλλον θα γίνω αντιπαθητική» πρόσθεσε. 
 
 
Και η λίστα που δημοσίευσε το Box Office Mojo όχι μόνο δικαιώνει τη Γιόχανσον αλλά την ανακηρύσσει ως την πιο κερδοφόρα star όλων των εποχών.
 
Οι ταινίες της έχουν φέρει 3,3 δισ. δολάρια μόνο στην Αμερική και είναι η μόνη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων σταρ. 
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει κατατροπώσει τους υπόλοιπους εννέα άντρες που βρίσκονται μπροστά της.
 
Έχοντας το avantage της νεότητας της, η "Mαύρη Χήρα" των Εκδικητών είναι κατά 20 χρόνια πιο μικρή από τους αντιπάλους της, κάτι που σημαίνει ότι θα της δοθούν πολλές περισσότερες προτάσεις για να σπάει τη μπάνκα τα χρόνια που έρχονται.
 
Στα 31 της έχει διαγράψει μεγάλη πορεία
 
Η Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια, Σκάρλετ Γιόνχανσον, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22 Νοεμβρίου του 1984. Ο πατέρας της, Κάρρστεν Γιόχανσον, είναι βέρος Δανός και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, γεννημένος στην Κοπεγχάγη, ενώ ο παππούς της (Ejner Johansson) ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
 
 
Η μητέρα της, Μέλανι Σλόαν, είναι εβραϊκής καταγωγής από τη Νέα Υόρκη.  Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τη Βανέσα, που είναι ηθοποιός και τον Αντριάν. Έχει επίσης ένα δίδυμο αδερφό τον Χάντερ  ο οποίος εμφανίστηκε μαζί της στην ταινία «Manny & Lo», τέλος, έχει έναν μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό, από τον πρώτο γάμο του πατέρα της.  Τον κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε με την ταινία «North» το 1994, ενώ στη συνέχεια προτάθηκε για το βραβείο «Independent Spirit for Best Female Lead» για την απόδοσή της στην ταινία «Manny & Lo» (1996).  Άρχισε να γίνεται γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες «The Horse Whisperer» (1998) και «Ghost World» (2001).  Στη συνέχεια ανέλαβε πιο ενήλικους ρόλους όπως στην πετυχημένη ταινία της Σοφία Κόπολα «Lost in Translation» (2003), για την οποία κέρδισε βραβείο «BAFTA» καλύτερης ηθοποιού σε πρώτο ρόλο, στα «Πρωταθλητές στο… Σκονάκι», του Μπράιαν Ρόμπινς, και «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Πίτερ Γουέμπερ, κατά την οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Κόλιν Φιρθ.  Η Γιόχανσον συζητά σπάνια για τη προσωπική της ζωή με τον Τύπο, λέγοντας πως «Είναι ωραίο να μην ξέρουν όλοι τα προσωπικά σου».
 
 
Το 2007 άρχισε να βγαίνει με τον Καναδό Ράιαν Ρέινολντ, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008 το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια ήσυχη τελετή στη British Columbia (Καναδά). Αγόρασαν μαζί ένα σπίτι αξίας 2.800.000 δολαρίων κοντά στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ανακοίνωσαν, από κοινού, το διαζύγιο τους, το οποίο οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2011.  Δηλώνει πως γιορτάζει και τις δύο γιορτές: Χριστούγεννα και Χανουκά. ​Το Φίλσμπουργκ της Μοντάνα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο τόπος όπου η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της Ρομέν Ντοριάκ επέλεξαν για να τελέσουν το μυστικό τους γάμο. 
 
 
Σύμφωνα με το περιοδικό People, το οποίο επικαλείται πηγές του Δημαρχείου όπου έγινε η μυστική γαμήλια τελετή η ξανθιά ηθοποιός παντρεύτηκε τον Γάλλο σύντροφο της την 1η Οκτωβρίου 1914. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, το ζευγάρι κράτησε μυστική την τελευτή καθώς ήταν επιθυμία τους ο γάμος να αποτελέσει μια εντελώς ιδιωτική στιγμή. 
 
Η Γιόχανσον γέννησε στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα κοριτσάκι του οποίου πατέρας είναι ο Ρομέν Ντοριάκ Αυτό είναι το πρώτο παιδί της ηθοποιού που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από το «Lost in Translation» της Σοφία Κόπολα.
 
 
 
Η ζωή της δεν ήταν πάντοτε λαμπερή
 
Μπορεί πλέον να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια για κάθε της ταινία και η περιουσία της να είναι μεγάλη, ωστόσο η ζωή της Σκάρλετ Γιόχανσον δεν ήταν πάντοτε λαμπερή. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με 5 παιδιά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να τρέφεται από ελεημοσύνη και συσσίτια. 
 
Σε συνέντευξή της, η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ μίλησε για πρώτη φορά για τις δύσκολες συνθήκες που μεγάλωσε: «Η οικογένειά μου συντηρούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα που μας παρείχαν φαγητό» δήλωσε στο Page Six τονίζοντας ότι «στην Αμερική, η πείνα των παιδιών είναι πραγματικό πρόβλημα που συχνά παραβλέπεται, όμως όλοι μαζί μπορούμε να το διορθώσουμε». Η Γιόχανσον έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τη συμμετοχή της στην καμπάνια κατά της πείνας για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Feeding America: «16 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική παλεύουν με την πείνα. Δηλαδή ένα στα πέντε παιδιά (κόρες, γιοι, γείτονες και συμμαθητές) δεν γνωρίζουν αν μπορέσουν να φάνε το επόμενο γεύμα τους, ενώ την ίδια ώρα τόνοι καλού φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Ηρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γιαυτό». «Το Feeding America είναι ένα πανεθνικό δίκτυο από τράπεζες τροφίμων που βοηθά στην παροχή γευμάτων σε εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη». «Μαζί μπορούμε να νικήσουμε την πείνα. Μαζί μπορούμε να ταΐσουμε την Αμερική», πρόσθεσε η διάσημη σταρ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση