"Εφυγε" για πάντα ο "Willy Wonka" του Chocolate Factory

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 23:14 "Εφυγε" για πάντα ο "Willy Wonka" του Chocolate Factory

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας Τζιν Γουάιλντερ. 

Αυτό μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο ανακοίνωση της οικογένειας του ταλαντούχου ηθοποιού.

O Ζερόμ Ζίλμπερμαν (πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του Τζιν Γουάιλντερ) ήταν  Αμερικάνος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, κωμικός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1933 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός ηθοποιός κι έκανε το ντεμπούτο του στην οθόνη το 1962, την τηλεοπτική σειρά Armstrong Circle Theatre.

Αν και ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 1967 ως όμηρος στην ταινία "Μπόνι και Κλάιντ", ο πρώτος σημαντικός του ρόλος ήταν το 1968, παίζοντας τον Λεοπόλδο Μπλουμ στην ταινία "The Producers", για τον οποίο μάλιστα κέρδισε την υποψηφιότητα για το Οσκαρ στην κατηγορία "Best Supporting Actor".

Ηταν η πρώτη του συνεργασία με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Μελ Μπρουκς, για να ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- το Blazing Saddles (1974) και το Young Frankenstein.

Ο Γουάιλντερ έγινε ακόμη πιό γνωστός ως Γουίλυ Γουόνκα στην ταινία "Willy Wonka & the Chocolate Factory" (1971), ενώ επιτυχία γνώρισε και η ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος "The Woman in Red" (1984).

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση