Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η Λονδρέζα που «έφαγε» τις Βραζιλιάνες πρώτη φορά στην ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 11:34 Αυτή είναι η Λονδρέζα που «έφαγε» τις Βραζιλιάνες πρώτη φορά στην ιστορία

Για πρώτη φορά στην 78ετή ιστορία του Καρναβαλιού του Ρίο η επικεφαλής χορεύτρια δεν είναι από τη Βραζιλία, αλλά μία Λονδρέζα με πάθος για τη σάμπα.

Η Σαμάνθα Φλόρες επιλέχθηκε επικεφαλής χορεύτρια ή «musa abre alas» στο «μεγαλύτερο πάρτι στον πλανήτη». Θα είναι ντυμένη Yemanja, θεά της θάλασσας στις αφρο-βραζιλιανικές θρησκείες και θα βρίσκεται στο πρώτο άρμα στην παρέλαση στο Σαμπαδρόμιο, καθώς είναι η μούσα των σχολών σάμπα του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η Βρετανίδα από το Kentish Town, περιοχή του βορειοδυτικού Λονδίνου δεν είναι επαγγελματίας χορεύτρια και πρώτη φορά συμμετείχε στο Καρναβάλι του Ρίο το 2011, όταν είχε ντυθεί καναρίνι.

Η Σαμάνθα Φλόρες ήταν στέλεχος στον κλάδο των δημοσίων σχέσεων στο Λονδίνο, όταν επισκέφθηκε για διακοπές το Ρίο το 2006.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά» ανέφερε. «Σε έξι μήνες παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και μετακόμισα στο Ρίο».

«Δεν είχα αισθανθεί ποτέ τόση αδρεναλίνη παρά όταν χόρεψα σάμπα στο Σαμπαδρόμιο» είπε για την πρώτη εμπειρία της από το Καρναβάλι του Ρίο.

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους 1,5 εκατομμύριο είναι τουρίστες, παρακολουθούν το Καρναβάλι στο Ρίο της Βραζιλίας που ολοκληρώνεται στις 19 Φεβρουαρίου.

Προθέρμανση για το απόλυτο πάρτι του δρόμου, ήταν το προ-καρναβαλιού Banda de Ipanema «blocko» - ή block party.

«Είναι προνόμιο και ευθύνη. Είμαι ενθουσιασμένη, ίσως λίγο νευρική αλλά αισθάνομαι έτοιμη για τη μεγάλη μέρα. Προηγήθηκαν μήνες προετοιμασίας», ανέφερε η Σαμάνθα Φλόρες στην εφημερίδα «The Telegraph».

Η 37χρονη Βρετανίδα άρχισε να μαθαίνει σάμπα μόλις έφθασε στη Βραζιλία. «Ήταν προτεραιότητα για μένα, όπως ήταν να μάθω και την πορτογαλική γλώσσα. Όταν πήγα πρώτη φορά σε σχολή σάμπα, δεν μπορούσα να πιστέψω την ενέργεια, τη μουσική, τον χορό, έβλεπα τις όμορφες γυναίκες, τα υπέροχα κοστούμια, το πάθος που έχουν οι άνθρωποι για τη σάμπα. Το όνειρό μου ήταν να χορέψω στο Καρναβάλι του Ρίο» τόνισε.

«Είναι σαν να είσαι popstar με 90.000 ανθρώπους να στέκονται και να φωνάζουν για σένα. Φυσικά δεν είναι για σένα, είναι για τη σχολή σάμπα, αλλά η αίσθηση είναι μοναδική».

Στη γυναικεία ιεραρχία του βραζιλιάνικου Καρναβαλιού η Σαμάνθα Φλόρες έχει τον δεύτερο ρόλο, μετά τη βασίλισσα, τη 'rainha da bateria', που είναι επικεφαλής της ομάδας των drummers που δίνουν τον ρυθμό στις καρναβαλικές παρελάσεις.

πηγή: thetoc.gr