Βασιλική βάπτιση: Οι νονοί έκπληξη και ο λόγος απουσίας της βασίλισσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 15:45 Βασιλική βάπτιση: Οι νονοί έκπληξη και ο λόγος απουσίας της βασίλισσας

Λίγες ώρες πριν τη βάπτιση του νεότερου μέλους (ηλικιακά) της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψαν τους νονούς του πρίγκιπα Λούι. 

Η βάπτιση θα γίνει στις 6, ώρα Ελλάδος, στην εκκλησία που είχε βαπτιστεί και ο πρίγκιπας Τζορτζ. 

Οι νονοί του μικρού πρίγκιπα Λούι θα είναι οι εξής: 
Ο φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ Νίκολας βαν Κούτσεμ
Ο επίσης φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ Χάρι Ομπρεϊ Φλέτσερ
Η σύζυγος του λογογράφου Τζέιμς Μίντ, Λέιντι Λάουρα Μιντ
Ο επίσης φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ Γκάι Πέλι, ιδιοκτήτης nightclub
Η φίλη της Κέιτ Μίντλετον από το σχολείο Χάνα Κάρτερ 
Η ξαδέλφη της Κέιτ Μίντλετον Λούσι Μίντλετον.

Στη βάπτιση θα παραστούν, όπως διαβάζουμε, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλλης, Charles & Camilla,  ο δούκας και η δούκισσα του Sussex, Harry & Meghan, οι γονείς της Kate, Michael & Carol Middleton, η αδελφή της Κate, Pippa με τον σύζυγό της, James Matthews, ο αδελφός της, James Middleton με τη σύζυγό του και φυσικά οι νονοί του μωρού με τους συζύγους τους.

Ωστόσο, η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου. Βασιλική πηγή δήλωσε ότι είχε συμφωνηθεί πριν από λίγο καιρό ότι η 92χρονη βασίλισσα δεν θα παραστεί στη μικρή οικογενειακή τελετή και ότι η απουσία της δεν θα αφορά θέματα υγείας.

 Η μονάρχης, την ημέρα της βάπτισης επιστρέφει στο Λονδίνο λίγο πριν ξεκινήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του, στο κάστρο του Windsor, την Παρασκευή.

REUTERS
REUTERS

Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι ο πατέρας του Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα είναι παρόντες μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Ουίλιαμ, τον Πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν. 

Παρόντες στην μισάωρη τελετή θα είναι επίσης και οι γονείς της Kέιτ, ο αδελφός της και η αδερφή της και τους έξι νονοί του Λούις, που είναι στενοί φίλοι ή συγγενείς του Ουίλιαμ και της Κέιτ. 

Ο πέμπτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα φορέσει το χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού ρούχου βάπτισης, το οποίο το 2008 αντικατέστησε το πρωτότυπο που είχε φορεθεί σε όλα τα βασιλικά βαφτίσια από το 1841, όταν βαπτίστηκε η μεγαλύτερη κόρη της Βασίλισσας Βικτώριας. 

Ο μικρός πρίγκιπας, ο οποίος έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον πρίγκιπα Τζορτζ 4 ετών, και την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 3 ετών, θα βαφτιστεί επίσης με νερό από τον ποταμό Ιορδάνη.

Oι νονοί του μικρού πρίγκιπα  

Ποιοι είναι οι νονοί;

Γουίλιαμ Νίκολας βαν Κούτσεμ
Ο επίσης φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ Χάρι Ομπρεϊ Φλέτσερ
Η σύζυγος του λογογράφου Τζέιμς Μίντ, Λέιντι Λάουρα Μιντ
Ο επίσης φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ Γκάι Πέλι, ιδιοκτήτης nightclub
Η φίλη της Κέιτ Μίντλετον από το σχολείο Χάνα Κάρτερ 
Η ξαδέλφη της Κέιτ Μίντλετον Λούσι Μίντλετον. 

Ο Νίκολας βαν Κούτσεμ είναι πολύ στενός φίλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ ενώ η κόρη του, Florence ήταν ένα από τα παρανυμφάκια στον γάμο του με την Kate,

Η επιλογή του Γκάι Πέλι δεν θεωρείται επίσης έκπληξη καθώς ο βρετανός ιδιοκτήτης nightclub είναι ένας από τους πιο παλιούς φίλους τόσο του Γουίλιαμ όσο και του Χάρι. 

Ακόμη ένας φίλος των γονιών του μωρού, ο Χάρι Ομπρεϊ Φλέτσερ. Για την ιστορία, η εμφάνιση της Κέιτ στον δικό του γάμο με τη Louise Stourton είχε συζητηθεί δεόντως καθώς ήταν λίγους μήνες πριν από τον δικό τους γάμο και εκείνη είχε επιλέξει να φορέσει μαύρα.

Όταν ο στενός του φίλος Τζέιμς Μιντ -και νονός της Σάρλοτ για την ιστορία-  παντρεύτηκε την κόρη του Earl of Romney,  Lady Laura Marsham, ο δουκας του Κέιμπριτζ, ήταν ενθουσιασμένος. Σήμερα η Λέιντι Λάουρα Μιντ θα είναι νονά του γιου του. 

Αγαπημένη συμμαθήτρια της Κέιτ η Χάνα Κάρτερ και εξαδέλφη της η δικηγόρος Λούσι Μίντλετον.

REUTERS
REUTERS

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση του μωρού, δυόμιση μήνες μετά τη γέννησή του και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία.

Εκτός από τα νέα περί νονών, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρίγκιπας Λούις θα φορά μια χειροποίητη ρέπλικα της Royal Christening Robe, δια χειρός Angela Kelly, επίσημης μοδίστρας της βασίλισσας, ενώ επίσης ότι θα χρησιμοποιηθεί νερό από τον ποταμό Ιορδάνη για τη βάπτιση.

Μετά την τελετή, ο δούκας και η δούκισσα του Cambdidge θα παραθέσουν μια μικρή δεξίωση στο Clarence House όπου στους καλεσμένους θα προσφερθεί τούρτα, ίδια με αυτή που προσφέρθηκε στον γάμο τους το 2012.

REUTERS
REUTERS

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση