Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν θα παίξει τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen. Ή οχι;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 10:33 Ο Σάσα Μπαρόν Κοέν θα παίξει τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen. Ή οχι;
Δύο χρόνια μετά, το πρότζεκτ που εγκατέλειψε ο Σάσα Μπαρόν Κοέν, έρχεται ξανά στο φως με τον ίδιο πρωταγωνιστή, παραγωγό και σκηνοθέτη! Ή κάποιος κάνει αστεία;
 
Ηταν 2013, όταν ο Σάσα Μπαρόν Κοέν αποκάλυψε τη φιλόδοξη πρόθεσή του να υποδυθεί τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen στην κινηματογραφική του βιογραφία. Εμοιαζε φιλόδοξο και συναρπαστικό. Στην παραγωγή, η Sony, η GK Films και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Μαζί και η Queen Films κι εκεί κάπου ξεκίνησαν τα προβλήματα.
 
Η εναπομείνασα μπάντα δεν ενέκρινε τις προτάσεις σκηνοθετών για την ταινία, ακόμα κι όταν συζητήθηκε αυτό του Ντέιβιντ Φίντσερ, ή του Τομ Χούπερ, μετά το θρίαμβο του «Λόγου του Βασιλιά» και του «Les Miserables».
 
Επίσης δεν ενέκρινε την απεικόνιση του συγκροτήματος στο σενάριο, που παρουσίαζε όλη τη ροκ τρικυμία των Queen. Ούτε και το πορτρέτο του Φρέντι Μέρκιουρι ο οποίος, γιατί όχι, είχε μια ζωή – περιπέτεια, από τα παιδικά του χρόνια στην Περσία και την Ινδία, μέχρι τη φανταχτερή του περσόνα στη σκηνή, τον έρωτα με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το θάνατο από AIDS. Η επιθυμία των Queen είναι η ταινία να μπορεί να χαρακτηριστεί PG, δηλαδή κατάλληλη για ανήλικους, πράγμα αντικειμενικά δύσκολο εάν βασιστεί… στην πραγματικότητα!
 
Ο Μπράιαν Μέι μάλιστα είχε εκδηλώσει τις αμφιβολίες του πως το κοινό δεν θα μπορέσει να ξεχωρίσει την κωμική περσόνα του Μπαρόν Κοέν από αυτή του Φρέντι Μέρκιουρι. Εξήγησε ότι «το συγκρότημα, βλέποντας τις τελευταίες τρεις ερμηνείες του Σάσα Μπάρον Κόεν, στα ‘Ο Δικτάτορας’, ‘Les Miserables’ και ‘Hugo’, συνειδητοποίησε ότι η προσωπικότητα του ηθοποιοί ήταν έντονη μέσα στην ταινία κι ότι σ’ ένα φιλμ για τον Φρέντι αυτό θα προκαλούσε αντιπερισπασμό. Θέλουμε ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Φρέντι να κάνει το κοινό να πιστέψει ότι είναι ο Φρέντι.»
 
Το αποτέλεσμα ήταν πως ο Σάσα Μπαρόν Κοέν εγκατέλειψε το πρότζεκτ, ενώ μαζί του αποχώρησε και ο σεναριογράφος Πίτερ Μόργκαν, γνωστός για τα σενάρια της «Βασίλισσας», του «Frost/Nixon» και του «Rush» του Ρον Χάουαρντ.
 
Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί σχεδόν τα πάντα για την κινηματογραφική βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι. Πώς θα τον υποδυθεί ο Μπεν Γουίσο, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Ντόμινικ Κούπερ, ακόμη και το όνομα του Στίβεν Φρίαρς ακούστηκε για να σώσει από ναυάγιο το πρότζεκτ.
 
Να, όμως, που τώρα, οι εναπομείναντες Queen μοιάζουν να το ξανασκέφτονται. Ο Τζιμ Μπιτς, παραγωγός των Queen, δήλωσε: «Μια σημαντική εξέλιξη είναι ότι καταφέραμε να πείσουμε τον Σάσα Μπαρόν Κοέν να γράψει, να κάνει παραγωγή και να σκηνοθετήσει την ταινία, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να υποδυθεί τον Φρέντι Μέρκιουρι.»
 
Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε στη γνώμη των μελών του συγκροτήματος, αλλά να που ο Σάσα Μπαρόν Κοέν όχι μόνο θα κάνει το πιο φιλόδοξο σχέδιό του πραγματικότητα, αλλά και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια ταινία που θα αναδείξει τις (αποδεδειγμένες) ερμηνευτικές του δυνατότητες και ελπίζουμε και την αναρχική φύση του Μέρκιουρι και όχι την επιθυμία για μια «κατάλληλη» ταινία...
 
Ή μήπως όχι; Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπιτς, ο Μπράιαν Μέι ήρθε να διαψεύσει τα λεγόμενά του, δηλώνοντας πως «σε απάντηση σχετικά με την πρόοδο μιας ταινίας για τον Φρέντι Μέρκιουρι, όπου δηλώθηκε ότι ο Σάσα Μπαρόν Κοέν ξανακλήθηκε για να γράψει, να κάνει παραγωγή, να σκηνοθετήσει και να παίξει όλους τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους, φοβάμαι πως κάποιοι το πήραν στα σοβαρά...».
 
Τι να πιστέψουμε; Μάλλον τίποτα, για την ώρα...

flix.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση