Στιγμές «Μονομάχου» στο πρώτο τρέιλερ από την «Έξοδο» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 11:57 Στιγμές «Μονομάχου» στο πρώτο τρέιλερ από την «Έξοδο» του Ρίντλεϊ Σκοτ


Ο Κρίστιαν Μπέιλ οδηγεί το λαό στην ελευθερία και κλείνει το μάτι στα Όσκαρ

To πρώτο τρέιλερ από το «Exodus: Gods and Kings» του Ρίντλεϊ Σκοτ έρχεται στις οθόνες μας, μετά από μια σειρά από νέες φωτογραφίες, που προμήνυαν την επιστροφή του σκηνοθέτη στις επικές εικόνες του «Μονομάχου».

Ο Σκοτ ανάμεσα σε έναν αμφιλεγόμενο «Προμηθέα» κι ένα κατώτερο των προσδοκιών «The Counselor» σχεδίαζε μια μεγάλης κλίμακας βιβλική περιπέτεια που μπορεί αρχικά να μας έκανε να αναρωτιόμαστε γιατί βρήκε τόσο ενδιαφέρουσα την επανάληψη μιας κινηματογραφικά εξαντλημένης στις «πασχαλινές» ταινίες αφήγηση, αλλά με τα πρώτα του πλάνα μας συνεπήρε.

Δεν είναι μόνο το επιλεγμένο καστ – από τον Μωυσή Κρίστιαν Μπέιλ ως τον Ραμσή Τζόελ Έντζερτον, τους Τζον Τορτούρο και Σίγκουρνι Γουίβερ ως Αιγύπτιους βασιλιάδες και τον Άαρον Πολ ως Ιησού του Ναυή (του πρώην σκλάβου που διαδέχεται τον Μωυσή στην ηγεσία του λαού του Ισραήλ που πορεύεται προς τη Γη της Επαγγελίας).

Είναι και η υποψία που σου δημιουργούν οι πρώτες εικόνες ότι τα εφέ θα είναι μεγαλειώδη, οι Δέκα Πληγές του Φαραώ θα χαρίσουν μοναδικές (τρισδιάστατες;) στιγμές, ενώ ο Ρίντλεϊ Σκοτ και το καστ του δεν αποκλείεται να ετοιμάζουν ήδη την οσκαρική τους καμπάνια.



Η ταινία, σε σενάριο του διδύμου Μπιλ Κόλατζ – Άνταμ Κούπερ υπό την εποπτεία του Στιβ Ζαϊλιαν («American Gangster», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Η Λίστα του Σίντλερ», «Οι Συμμορίες της Ν. Υόρκης») θα μας συστήσει αρχικά τον Μωυσή, μεγαλωμένο στο παλάτι του Φαραώ μαζί με το πριγκιπόπουλο Ραμσή, την εποχή που απολάμβανε τιμές και προνόμια.

Όταν υπερασπίζεται έναν εβραίο συμπατριώτη του οι σχέσεις του με την εξουσία διαταράσσονται και η οριστική ρήξη δε θα αργήσει να έλθει, όταν ο ίδιος θα πρωτοστατήσει στην επανάσταση των καταπιεσμένων Ισραηλιτών και στην απόφασή τους να φύγουν από την Αίγυπτο και να λατρεύουν ελεύθερα το θεό τους που τους δείχνει το δρόμο.

Στο μεταξύ ο Ρίντλεϊ Σκοτ δε σκοπεύει να απομακρυνθεί πολύ από το βιβλικό περιεχόμενο και μετά από την κυκλοφορία της ταινίας, αφού οι φήμες τον θέλουν να σχεδιάζει (αρχικά ως παραγωγός) και τη μεταφορά της διαχρονικά συμβολικής μονομαχίας του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

e-go.gr/cinemag


Προσαρμοσμένη αναζήτηση