Σοκάρει ο Γκοντάρ: «Ο Ολάντ πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 18:11 Σοκάρει ο Γκοντάρ: «Ο Ολάντ πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν»
Σοκάρει ο Γκοντάρ: «Ο Ολάντ πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν»

Ακόμη μία «αιρετική» στιγμή πρόσθεσε στην μεγάλη συλλογή του ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, με την δήλωσή του σε γαλλική εφημερίδα ότι η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς θα πρέπει να ονομαστεί πρωθυπουργός.

 

 

«Ήλπιζα ότι το Εθνικό Μέτωπο [σ.σ. το ακροδεξιό κόμμα, το οποίο επικράτησε στις πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία και έχει επικεφαλής την Λεπέν] θα κερδίσει», είπε ο Γκοντάρ στην εφημερίδα Le Monde.

«Θεωρώ ότι ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να διορίσει -το είπα ήδη στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, όμως εκείνοι το παρέλειψαν- πρωθυπουργό τη Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ο 83χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα».

Στην ερώτηση που ακολούθησε σχετικά με την αιτιολογία πίσω από ένα τέτοιο σκεπτικό, ο Γκοντάρ είπε χαμογελώντας: «Για να κινηθούν λίγο τα πράγματα. Για να προσποιούμαστε ότι κινούνται, ακόμα και αν δεν κινούνται στην πραγματικότητα. Αυτό είναι καλύτερο από το να προσποιούμαστε ότι δεν κάνουμε τίποτα.

Πριν από καιρό, ο Ζαν Μαρί Λεπέν είχε ζητήσει να εκδιωχθώ από τη Γαλλία. Εγώ το μόνο που επιθυμώ είναι κάτι να κινηθεί λίγο. Οι μεγάλοι νικητές είναι όσοι απέχουν. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς εδώ και καιρό.» είπε ο Γκοντάρ.

Είναι η δεύτερή του συνέντευξη σε μία εβδομάδα που προκαλεί συζητήσεις – όπως δηλαδή ταιριάζει στον αιωνίως προκλητικό Γκοντάρ, αφού ο σκηνοθέτης σχολίασε αρνητικά και τον Κουέντιν Ταραντίνο.

«Ο Ταραντίνο δε με αφορά. Είναι ένα κάθαρμα, ένα φτωχό αγόρι, αλλά ακόμη καλύτερα που είναι ευτυχισμένος. Παλιότερα ήταν ο τύπος ανθρώπου που σιχαινόμασταν. Αλλά σήμερα το αφήνουμε να υπάρχει.»

Αυτή την περίοδο η Ταινιοθήκη της Ελλάδας διοργανώνει μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του εμβληματικού σκηνοθέτη με τίτλο «Τώρα Γκοντάρ».

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση