Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε από τη ζωή ο "Τσουμπάκα" του Star Wars

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 09:43 Έφυγε από τη ζωή ο "Τσουμπάκα" του Star Wars

Στα 74 του χρόνια έφυγε από τη ζωή μία από τις θρυλικές μορφές των ταινιών Star Wars, ο "Τσουμπάκα". Ο Πίτερ Μέχιου πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας, την περασμένη Τρίτη, όπως μετέδωσε το BBC. 

«Εβαλε την καρδιά και την ψυχή του στο ρόλο του Τσουμπάκα», ανέφερε η οικογένειά του.

Ο Μέιχιου ερμήνευσε τον ρόλο του συντρόφου του «Χαν Σόλο» στο Star Wars, αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή του δημιουργού.

Ο Τζορτζ Λούκας, έψαχνε έναν ψηλό ηθοποιό για να υποδυθεί τον «Τσουμπάκα» και αρχικά είχε επιλέξει τον Ντέβιντ Πράουζ, αλλά εκείνος ήθελε να ενσαρκώσει τον Νταρθ Βέϊντερ και έτσι επιλέχθηκε ο Μέιχιου, ο οποίος είχε ύψος 2,18 μ.

«Ο Πίτερ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφτανε όσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς σ' έναν Γούκι: είχε μεγάλη καρδιά και ήταν ευγενική φύση κι έμαθα να τον αφήνω πάντα να κερδίζει. Ηταν καλός φίλος και η απώλειά του με θλίβει», έγραψε ο Λούκας.

Συγκινητικό ήταν το αντίο του Χάρισον Φορντ.

«Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη αξιοπρέπεια και έναν ευγενή χαρακτήρα. Αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Τσουμπάκα. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Τσουμπάκα συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και εκατομμύρια άνθρωποι θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε», ανέφερε.

Πηγή: thetoc.gr