Γιατί καθυστερούν τα γυρίσματα της ταινίας «Aquaman»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 10:10 Γιατί καθυστερούν τα γυρίσματα της ταινίας «Aquaman»

Ο πρωταγωνιστής Τζέισον Μομόα είναι ο λόγος.

Θα καθυστερήσουν, όπως όλα δείχνουν τα γυρίσματα της συνέχειας της ταινίας Aquaman καθώς ο πρωταγωνιστής της Τζέισον Μομόα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση του Thirty Meter Telescope (ΤΜΤ) στο όρος Mauna Kea.

Το Mauna Kea είναι ιερός χώρος για τους γηγενείς της Χαβάης και το υψηλότερο σημείο του νησιού.

Χιλιάδες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον, συγκεντρώθηκαν στο νησί για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην κατασκευή του ΤΜΤ, το οποίο θα κοστίσει 1,4 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Warner Brothers ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το Aquaman 2 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2022 (σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας). Η απόφαση για τη συνέχιση της ταινίας ήταν εύκολη καθώς οι εισπράξεις τις ταινίας ξεπέρασαν στις ΗΠΑ τα 355 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι εισπράξεις ήταν πάνω από το ένα δισ. δολάρια.

Η κατασκευή του TMT αναμένεται να είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 15 Ιουλίου. Το τηλεσκόπιο θα επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν εξωπλανήτες.

Ωστόσο η επιλογή του να κατασκευαστεί στο όρος Mauna Kea προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων καθώς η κορυφή του βουνού θεωρείται ιερή και σύμφωνα με την χαβανέζικη μυθολογία το ηφαίστειο είναι η κατοικία των θεών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση