Δημοπρασία ενθυμίων από τη συλλογή του μεγαλύτερου θαυμαστή του σινεμά της Βρετανίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 12:01 Δημοπρασία ενθυμίων από τη συλλογή του μεγαλύτερου θαυμαστή του σινεμά της Βρετανίας

Υπήρξε ο μεγαλύτερος θαυμαστής του κινηματογράφου στη Βρετανία, πέθανε πριν από δύο χρόνια και τώρα τα κινηματογραφικά του ενθύμια βγαίνουν στο σφυρί.
    
Πρόκειται για τον Άντονι Ντάγκαν, ο οποίος γεννήθηκε το 1954, και δούλευε ως ηλεκτρολόγος στο μετρό του Λονδίνου. Από τα 16 του χρόνια πήγαινε στον κινηματογράφο έως και 200 φορές το χρόνο. Κάθε Πέμπτη που άλλαζαν οι ταινίες έφευγε από τις 10 το πρωί από το σπίτι του και γυρνούσε τα μεσάνυχτα έχοντας δει τρεις με τέσσερις ταινίες.
  
Έγινε τόσο γνωστός και πολύ αγαπητός στο προσωπικό του κινηματογράφου, που του αφιέρωναν αφίσες από τις ταινίες που ήταν προς κυκλοφορία.
    
Όταν ο Ντάγκαν πέθανε πριν από δύο χρόνια, η αλυσίδα κινηματογράφου Everyman τοποθέτησε ένα αντίγραφο από το αγαλματάκι των Όσκαρ με το όνομά του πάνω σε κάθε θέση για να τον τιμήσει.
    
Αυτήν την εβδομάδα ο οίκος δημοπρασιών Surrey Ewbanks θα κάνει την πρώτη δημοπρασία με τις περίπου 2.000 αφίσες που απέκτησε ο Ντάγκαν, πολλές από αυτές ιδιαίτερα σπάνιες, όπως αυτή που κυκλοφόρησε για την ταινία «Revenge of the Jedi» πριν πάρει την τελική της ονομασία ως «Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 6 - Η επιστροφή των Τζεντάι».
    
Η σύζυγός του Έλεν θυμάται την πρώτη τους συνάντηση το 1980 και τον τοίχο του δωματίου του που ήταν καλυμμένο με αφίσες ταινιών.

«Ήμασταν παντρεμένοι για 35 χρόνια και το πάθος του για τις ταινίες δεν μειώθηκε ποτέ ούτε για λίγο. Ήταν πολύ αφοσιωμένος σ' αυτό και έγινε πολύ γνωστός μεταξύ των διαχειριστών του κινηματογράφου σε όλο το Λονδίνο... τόσοι πολλοί άνθρωποι τον λάτρευαν και το πάθος του έλαμψε», δήλωσε η γυναίκα του.
    
Επίσης, συγκέντρωσε και πολλά αναμνηστικά κινηματογράφου, τα οποία θα δημοπρατηθούν και αυτά.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση