Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν ανοίγει το φεστιβάλ Ντοβίλ της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 11:00 Με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν ανοίγει το φεστιβάλ Ντοβίλ της Γαλλίας

Με την ταινία «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» θα ξεκινήσει το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στο Ντοβίλ της Γαλλίας.

Τη διανομή της ταινίας για τις ΗΠΑ έχει αναλάβει η Amazon, η οποία είχε αποκλείσει τον σκηνοθέτη με τον οποίο είχε υπογράψει μία συμφωνία τεσσάρων ταινιών εξαιτίας των σχολίων του για το κίνημα #MeToo.


Ο Άλεν κατέθεσε εναντίον της πλατφόρμας διανομής αγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

 Στην ταινία «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη», πρωταγωνιστούν ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Ελ Φάνινγκ, ένα ζευγάρι το οποίο η απόδραση του Σαββατοκύριακου μετατρέπεται σε μια αλληλουχία τυχαίων συναντήσεων και ασυνήθιστων καταστάσεων.

Αυτή είναι η όγδοη ταινία του σκηνοθέτη που θα πάρει μέρος στο Ντοβίλ, ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει λίγους τίτλους του Χόλιγουντ, καθώς και μια επιλογή από ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες.

Η εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε νωρίτερα εφέτος: «Από το τέλος του 2017, ο Γούντι Άλεν έχει γίνει παρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρήκε μια σανίδα σωτηρίας στην Ευρώπη».



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ