Ο Τζόνι Ντεπ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 12:02 Ο Τζόνι Ντεπ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί
Το Φεστιβάλ Βενετίας υποκλίθηκε στον Τζόνι Ντεπ για το «Black Mass». Η απόλυτη -χωρίς υπερβολές- μεταμόρφωση του σταρ τον στέλνει «καρφί» στα Όσκαρ.
 
«Ήταν πολύ πολύ σημαντικό να μοιάζω όσο το δυνατόν περισσότερο στον Τζίμι. Τα μάτια μου είναι μαύρα σαν σπαθιά, οπότε οι μπλε φακοί επαφής έπρεπε να βαφτούν με το χέρι γιατί έπρεπε το βλέμμα μου να είναι διαπεραστικό, να σε κόβει στη μέση...»
 
Ο 52χρονος Τζόνι Ντεπ είναι (για πρώτη φορά) αγνώριστος.
 
Αλλά εκτός από την απόλυτη μεταμόρφωση του στη νέα ταινία «Black Mass», που προβλήθηκε στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας και έκανε το σύμπαν να υποκλιθεί στην ερμηνεία του και να παραδεχθεί ότι, θεωρείται πλέον φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, ο σταρ είναι επίσης όσο-δεν-πάει-άλλο τρομακτικός.
 
 
Ο Ντεπ ερμηνεύει τον διάσημο μαφιόζο διαβόητο εγκληματία της Βοστόνης Γουάιτι Μπάλτζερ.
 
Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία ταινία διαδραματίζεται στα 70s και αφηγείται πώς ο Μπάλτζερ έμεινε στην κορυφή της εγκληματικής ζωής της Βοστόνη για δεκαετίες με τη βοήθεια του FBI. Μισθωμένος ως πληροφοριοδότης για τις δράσεις της οικογένειας Πατριάρκα, ο Μπάλτζερ φρόντισε να καλύψει το κενό που άφησε η σύλληψη των μελών της για να γίνει ο αρχιμαφιόζος της περιοχής. Τo FBI κάλυπτε τις ενέργειές του - συμπεριλαμβανομένων και αρκετών φόνων, ενώ όταν η κυβέρνηση εξέδωσε ένταλμα συλληψής του το 1994, ο Μπάλτζερ φυγαδεύτηκε και έμεινε ελεύθερος για 16 χρόνια μέχρι τον εντοπισμό του στη Σάντα Μόνικα το 2011.
 
Το φιλμ υπογράφει σκηνοθετικά ο Σκοτ Κούπερ και μαζί με τον Ντεπ παίζουν ο Κέβιν Μπέικον, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Τζόελ Ετζερτον, η Σιένα Μίλερ και η Ντακότα Τζόνσον.
 
Η τόλμη του Ντεπ να ξεχάσει για λίγο την πεπατημένη και να τολμήσει, φαίνεται ότι θα τον αποζημιώσει τόσο όσον αφορά στο κοινό όσο και στην κριτική.
 
Όλοι μιλούν για τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.
 
«Σκότωσα τα σκυλιά μου και τα έφαγα μετά από τις οδηγίες δεν ξέρω κάποιου ιδρωμένου τύπου από την Αυστραλία», δήλωσε αστειευόμενος ο Τζόνι Ντεπ στη συνέντευξη Τύπου για το «Black Mass» στη Βενετία...
 
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση