21 Οκτωβρίου 2015: Έφτασε η μέρα "Επιστροφής στο Μέλλον"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 19:45 21 Οκτωβρίου 2015: Έφτασε η μέρα "Επιστροφής στο Μέλλον"
Σήμερα είναι η μέρα που οι πρωταγωνιστές της κλασικής ταινίας Back to the Future επιστρέφουν επιτέλους στο μέλλον. Το μήνυμα του "Doc" για το σήμερα, που δεν είναι όπως το φανταζόταν τότε (Pics+Vids)
 
Ετοιμαστείτε για "προσγείωση", καθώς έφτασε η μέρα "Επιστροφής στο Μέλλον". Η κλασική ταινία της δεκαετίας του 1980 το είχε προβλέψει και σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2015, είναι η ημερομηνία που οι πρωταγωνιστές της επιστρέφουν στο μέλλον.
 
ADVERTISEMENT
 
Μπορεί να μην έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα ακόμη, αλλά δεν είναι λίγα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που προέβαλε η ταινία και αποδείχθηκαν προφητικά.
 
Κι σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει πως δεν έχουμε αρκετούς λόγους για να γιορτάζουμε αυτό που ξεκίνησε από το σενάριο μιας κωμικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, για να καθιερωθεί ως "Back to the Future Day".
 
Η πρώτη ταινία της τριλογίας "Back to the Future" δια χειρός  Robert Zemeckis προβλήθηκε στις ΗΠΑ στις 3 Ιουλίου 1985, με πρωταγωνιστές τους Michael J. Fox και Cristopher Lloyd.
 
Στην ταινία ο έφηβος Marty McFly (Fox) επιστρέφει στο 1955, όπου γνωρίζει τους μελλοντικούς (τότε) γονείς του και κατά λάθος γίνεται το "ερωτικό ενδιαφέρον" της μητέρας του. Ο Marty πρέπει να διορθώσει τη ζημιά, κάνοντας τους γονείς του να ερωτευτούν και με τη βοήθεια του εκκεντρικού επιστήμονα Dr. Emmett "Doc" Brown (Lloyd) να επιστρέψει στο 1985.
 
 
Η ταινία πέτυχε εισπράξεις 300 εκατ. δολαρίων, τις περισσότερες για εκείνη τη χρονιά, ενώ κέρδισε αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός Όσκαρ για ηχητικά εφέ, τρεις ακόμη υποψηφιότητες για Όσκαρ, πέντε για BAFTA και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.
 
Το "Back to the Future" έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 10 κορυφαίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Το "Back to the Future II" προβλήθηκε το 1989 και το III το 1990.
 
Στην δεύτερη ταινία, ο ενήλικας και πατέρας πια Fox ταξιδεύει στο μέλλον, για να σώσει τα παιδιά του, που κινδυνεύουν να μπουν φυλακή.
 
 
Από την τότε επιστροφή στο μέλλον...
 
 
 
... φτάνοντας στο σήμερα.
 
"Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, τώρα είναι ακριβώς 21 Οκτωβρίου 2015. Το μέλλον έφτασε επιτέλους. Ναι, είναι διαφορετικό από αυτό που όλοι νομίζαμε, αλλά δεν πειράζει.
 
Αυτό σημαίνει, ότι το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμη. Το μέλλον είναι όπως το γράφουμε εμείς. Γι'αυτό φροντίστε να είναι καλό", λέει στο μήνυμά του ο Doc Brown.
 

 
Οι πιο φανατικοί δημιούργησαν και ιστοσελίδα, όπου μετρούν αντίστροφα για την ώρα της ακριβούς άφιξης στο σήμερα, ενώ δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και αντίστοιχη σελίδα στο Facebook.
 
 
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας το 1980
 
 
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας σήμερα
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση