Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Star Wars: Τα κρυφά μηνύματα στο "The Force Awakens"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 11:58 Star Wars: Τα κρυφά μηνύματα στο "The Force Awakens"

Η αναμονή για το Star Wars έφτασε στο τέλος της, με τους φανατικούς να έχουν επιδοθεί σε μια απίστευτη αναζήτηση των κρυφών μηνυμάτων του σκηνοθέτη JJ Abrams στο The Forse Awakens.

Στο 7ο επεισόδιο της θρυλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας υπάρχουν πολλές σκηνές που οι σινεφίλ μπορούν να αναγνωρίσουν από άλλες ταινίες. Μια σκηνή είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποτίει φόρο τιμής στην ταινία του 1935 "The Triumph of Will" του Leni Riefenstahl, όπου καταγράφει τη συγκέντρωση του Ναζιστικού κόμματος που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 1934 στη Νυρεμβέργη. Σε άλλο σημείο φαίνεται να έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από την κλασική ταινία του1979 "Apocalypse Now". Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, σύμφωνα με το slate.com, οι ίδιοι οι ηθοποιοί αναφέρονται σε προηγούμενους ρόλους τους. Μια σκηνή με τον Harrison Ford θυμίζει αυτό που συνέβη στον Indiana Jones στο "Raiders Of The Lost Ark" όταν τρέχει σε ένα τούνελ και προσπαθεί να αποφύγει μια τεράστια μπάλα.

Σε άλλο σημείο της ταινίας που γίνεται αναφορά στον Kelvin Ridge θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχει αναφορά στο USS Kelvin, διαστημόπλοιο από την ταινία Star Trek που επίσης σκηνοθέτησε ο JJ Abrams. Υπάρχει επίσης μια σκοτεινή αναφορά στο 2187, αριθμός σημαντικής σημασίας για τον δημιουργό του Star Wars George Lucas. Αναφέρεται για πρώτη φορά από τον χαρακτήρα του Finn (John Boyega) που εξηγεί ότι ποτέ δεν του δόθηκε όνομα παρά μόνο αυτός ο αριθμός. Οι θαυμαστές του Star Wars ξέρουν ότι στην πραγματικότητα είναι το όνομα μιας ταινίας μικρού μήκους που κυκλοφόρησε το 1964 και ενέπνευσε τον George Lucas να ακολουθήσει τον δρόμο της σκηνοθεσίας. Έχει συμπεριλάβει αναφορές στον συγκεκριμένο αριθμό σε μια σειρά από ταινίες.

Οι συγκρίσεις ξεκίνησαν όσο ο κόσμος περίμενε το τελευταίο επεισόδιο του Star Wars που αναμένεται να κάνει τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών.

newsit.gr