Ζακ Γαλιφιανάκης: Απο stand-up comedian γίνεται κλόουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 10:22 Ζακ Γαλιφιανάκης: Απο stand-up comedian γίνεται κλόουν

Το «Baskets» η νέα μίνι σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ζακ Γαλιφιανάκης, δεν έχει καμία σχέση με τις έως τώρα δουλειές του κωμικού.

Μια νέα τηλεοπτική σειρά, εντελώς διαφορετική σε σχέση με τις δουλειές που έχει κάνει έως σήμερα ο Ζακ Γαλιφιανάκης πρόκειται στις 21 Ιανουαρίου να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ από το κανάλι FX αναδεικνύοντας μια μάλλον σκοτεινή - έως τώρα – πλευρά του ταλέντου του κωμικού ηθοποιού.

Πρόκειται για το «Baskets» στο οποίο ο πρωταγωνιστής υποδύεται έναν άνθρωπο τον Τσιπ Μπάσκετς, αποφασίζει αν ταξιδέψει στην Γαλλία για να παρακολουθήσει τασ μαθήματα μιας σχολής για κλόουν. Το αξεπέραστο εμπόδιο της γλώσσας, τον αναγκάζει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Εκεί, βρίσκει δουλειά ως κλόουν σε ένα ροντέο και ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Ο Louis C.Κ., δημιουργός και παραγωγός της σειράς, «εκμεταλλεύεται» δημιουργικά το ταλέντο του Γαλιφιανάκη ως stand up comedian.

Σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal με αφορμή την νέα μίνι – σειρά, ο Ζακ Γαλιφιανάκης θυμάται ότι όταν ήταν παιδί είχε ντυθεί κλόουν: «Θυμάμαι ήμουν 5 χρονών και έκανα βόλτες στην γειτονιά ντυμένος κλόουν. Δεν έκανα πράγματα που κάνουν οι κλόουν. Απλά χαιρόμουν το κίτρινο κοστούμι του κλόουν που μου ειίε ράψει η μητέρα μου. Καθόμουν κάτω από ένα δέντρο, πετούσα πετρούλες και διερωτόμουν που είναι τα άλλα παιδάκια. Οταν είσαι παιδί, ο κλόουν είναι ο σύνδεσμός σου με το χιούμορ γιατί υποτίθεται ότι σε κάνουν να γελάς. Ομως όταν μεγαλώνεις, οι κλόουν δεν έχουν πια κάποια αστεία και χαζούλικη επίδραση. Αν δεις έναν κλόουν να περπατάει προς το μέρος σου στις 8.30 το βράδυ θα αλλάξεις πεζοδρόμιο, σωστά;»

Ο Γαλιφιανάκις δηλώνει ότι το stand-up commedy είναι ένα είδος θεάτρου που απαιτεί συνεχή δουλειά και εξάσκηση: «Δεν είναι σαν να καβαλάς ένα ποδήλατο.» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι έχει χάσει την «φόρμα» του και το κοινό του, του φέρθηκε ανελέητα. «Εκνευριστικά που οι θεατές ήταν τόσο επικριτικοί και... πολιτικά ορθοί.» ομολογεί και δηλώνει ότι πρόσφατα αναγκάστηκε αν αποχωρήσει από την σκηνή.

Οταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν του αρέσει να κάνει αστεία για την πατρότητα επί σκηνής – αφού και ο ίδιος είναι πατέρας ενός αγοριού – ο Ζακ Γαλιφιανάκης απαντά ότι δεν του αρέσει αν αστειεύεται με την πραγματικότητα της ζωής: «Οταν το έχω κάνει δεν έπιασε το αστείο στο κοινό μου». 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση