Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BAFTA: Revenant, Ιναρίτου και Ντι Κάπριο θριαμβευτές – Όλοι οι νικητές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 08:36 BAFTA: Revenant, Ιναρίτου και Ντι Κάπριο θριαμβευτές – Όλοι οι νικητές
Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η ταινία The Revenant στην οποία πρωταγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ιναρίτου και η Μπρι Λάρσον, πρωταγωνίστρια της ταινίας Room ήταν οι μεγάλοι νικητές της απονομής των βραβείων BAFTA. Των βρετανικών όσκαρ, που θεωρούνται προάγγελος των... κανονικών!

Τα βραβεία BAFTA όπως και οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ. Αν ισχύσει (και) φέτος αυτός ο "κανόνας", τότε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θα καταφέρει να πάρει σπίτι του το πολύτιμο αγαλματάκι και θα... γλιτώσει την καζούρα!

Η ταινία The Revenant στην οποία πρωταγωνιστεί και την οποία υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ιναρίτου ήταν εκείνη που σάρωσε στην απονομή των βραβείων BAFTA που απονεμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (14.02.2016) στο Λονδίνο. Το The Revenant κέρδισε πέντε βραβεία: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου ανδρικού ρόλου, φωτογραφίας και ήχου.

 

Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου - Λεονάρντο ντι ΚάπριοΑλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου - Λεονάρντο ντι Κάπριο

 

Αλεχάντρο Γκονζάλες ΙναρίτουΑλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου

 

Στο The Revenant ο Λεονάρντο ντι Κάπριο υποδύεται τον κυνηγό θηραμάτων Χιού Γκλας, ο οποίος εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του μετά από μια επίθεση αρκούδας κατά την εκστρατεία τους για γούνες τη δεκαετία του 1820. Ο Γκλας επιζεί ενός σκληρού χειμώνα και επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. «Είμαι εντελώς συγκινημένος», είπε ο Ιναρίτου κατά την απονομή του βραβείου καλύτερης ταινίας.

 

Κέιτ ΓουίνσλετΚέιτ ΓουίνσλετΚέιτ Γουίνσλετ

 

Η Μπρι Λάρσον κέρδισε το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη ταινία Room, όπου υποδύεται μια νεαρή μητέρα που κρατείται όμηρος με το γιό της. Η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου στη ταινία Steve Jobs, όπου υποδύεται την Τζοάνα Χόφμαν, συνάδελφο του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple, ενώ ο Μαρκ Ράιλανς απέσπασε το βραβείο του δεύτερου ανδρικού ρόλου για την Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies).

 

Κέιτ Γουίνσλετ - Μάικλ ΦασμπέντερΚέιτ Γουίνσλετ - Μάικλ ΦασμπέντερΚέιτ Γουίνσλετ - Μάικλ Φασμπέντερ

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου το απέσπασε η ταινία Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short), περί χρηματοπιστωτικής διαφθοράς, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου πήγε στην ταινία Spotlight, που αφορά την έρευνα μιας εφημερίδας για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχαν διαπράξει ιερείς στην Καθολική εκκλησία.

Η ταινία Ιρλανδών μεταναστών Brooklyn απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

newsit.gr