Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χιου Τζάκμαν θα ντυθεί Wolverine για τελευταία φορά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 12:12 Ο Χιου Τζάκμαν θα ντυθεί Wolverine για τελευταία φορά

Μετά από 7 εμφανίσεις ως Wolverine στη σειρά ταινιών των X-Men, ο Τζάκμαν λέει αντίο στον χαρακτήρα-alter ego του

Το «X-Men» ήταν ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη ταινία, η οποία ανέδειξε τον Αυστραλό Χιου Τζάκμαν, καθώς πριν μετρούσε στο ενεργητικό του μοναχα δυο μεγάλου μήκους ταινίες και τρεις τηλεοπτικές σειρές, σε βοηθητικούς δεύτερους ρόλους.

Ο Μπράιαν Σίνγκερ τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε το 2000 τον αβανταδόρικο ρόλο του Wolverine στην πρώτη ταινία που εγκαινίασε την κινηματογραφική μυθολογία των X-Men, μία τριλογία που ολοκληρώθηκε το 2006 με τον Τζακμαν να απολαμβάνει ευμενών κριτικών για την εμφάνισή του ως άνθρωπος-λύκος.

Το τρέιλερ του πρώτου «Wolverine» (2013)

Και κάπου εκεί είχε φτάσει η ώρα να δοκιμαστεί ο Τζάκμαν και σε κάτι άλλο. Μέσα σε 3 χρόνια κατάφερε να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλλεν (στο «Scoop»), με τον Ντάρεν Αρονόφσκι (στο «Fountain»), με τον Κρίστοφερ Νόλαν (στο «Prestige») και με τον συμπατριώτη του Μπαζ Λούρμαν (στην «Αυστραλία»). Έπρεπε όμως να επιστρέψει στις βάσεις του.

Η σειρά των «X-Men» έμοιαζε αποδυναμωμένη για να επιστρέψει και ο Γκάβιν Χουντ αυτονόμησε την ιστορία του Wolverine, ξεκινώντας -όπως φάνηκε αργότερα- μια νέα τριλογία βασισμένη πάνω στον χαρακτήρα που ερμήνευε ο Τζάκμαν. Το (άνευρο) δεύτερο μέρος τελικά θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο που ανακοίνωσε ο Τζάκμαν μέσα από το twitter του και το οποίο θα σκηνοθετήσει πάλι ο Τζέιμς Μάγκολντ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτή θα είναι «η τελευταία φορά» που θα φορέσει τις λεπίδες στα χέρια του, αν και σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως «θα παίζει αυτόν τον ήρωα μέχρι να πεθάνει». Να τον πιστέψουμε;

Η νέα ταινία δεν έχει γίνει γνωστό αν θα βασιστεί σε κάποια ιστορία των κόμικ ή θα αποτελέσει πρωτότυπη ιδέα των σεναριογράφων. Ο Πάτρικ Στιούαρτ όμως, αποκάλυψε πως ο Λόγκαν και ο καθηγητής Ξαβιέ θα ξανασυναντηθούν.

Εκτός από το τελευταίο κεφάλαιο του «Wolverine», o Τζάκμαν θα ενσαρκώσει τον ίδιο χαρακτήρα και στη νέα ταινία των «X-Men: Apocalypse» που θα κυκλοφορήσει το 2016, οπότε άλλες 2 εμφανίσεις και τέλος (;).

cinemag.gr