Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oσκαρ 2016: Όλα τα highlights της βραδιάς των αστέρων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 08:03 Oσκαρ 2016: Όλα τα highlights της βραδιάς των αστέρων

Λάμψη, συγκίνηση, χαρά επικράτησαν κατά την χθεσινή 88η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία ξεχώρισε από τις προηγούμενες, τόσο λόγω των νικητών της, όσο και λόγω των κοινωνικών μηνυμάτων που έστειλαν οι αστέρες του Χόλιγουντ.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο   απέσπασε τελικά το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, στο δράμα «Η επιστροφή». Στα 41 του χρόνια, ο δημοφιλής ηθοποιός κατάφερε να απολαύσει τους κόπους μιας καριέρας 25ετών και να αναχωρήσει για το σπίτι του παρέα με τον... θείο Όσκαρ. Πρίν φύγει,όμως πρόλαβε να σπάσει και το ρεκόρ της selfie.

Η Μπρι Λάρσον, ωστόσο, ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή κερδίζοντας το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία «Δωμάτιο». Πρόκειται για μια σχετικά νέα παρουσία στον χώρο του κινηματογράφου που στάθηκε αντιμέτωπη με τις πρωταθλήτριες του κόκκινου χαλιού και κατάφερε να τις κατατροπώσει.

Το ίδιο ισχύει και για τη η νικήτρια του Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, Αλίσια Βικάντερ που έλαμψε μέσω της ερμηνείας στης στο «Κορίτσι από τη Δανία».

Ξεχωριστή παρουσία ήταν και αυτή της Lady Gaga η οποία μπορεί να μην έφυγε με το Οσκαρ, ανέβηκε όμως στη σκηνή για το «Til It Happens to You» για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μια από τις εμφανίσεις που επίσης πολυσυζητήθηκαν, κυρίως λόγω της συγκίνησης που προκάλεσε, ήταν αυτή του Τσάρλι Σιν, ο οποίος μετά από την τολμηρή δημόσια αποκάλυψή του ότι είναι φορέας του HIV, πήγε στα Όσκαρ και έδωσε το δικό του μήνυμα.

Ο ηθοποιός φόρεσε μία μπλούζα με την φωτογραφία του που έγραφε: Μείνετε θετικά... αρνητικοί!

Από την 88η απονομή Όσκαρ δεν έλειψε και το άρωμα Ελλάδας. Ανάμεσα στους νικητές της λαμπερής βραδιάς ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Παλαιοδήμος ως Διευθυντής Φωτογραφίας της ταινίας «Stutterer».

enikos.gr