Πάρτε χαρτομάντιλα και δείτε την πιο συγκινητική ταινία κινουμένων σχεδίων (όσο προλαβαίνετε)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 12:11 Πάρτε χαρτομάντιλα και δείτε την πιο συγκινητική ταινία κινουμένων σχεδίων (όσο προλαβαίνετε)
Δυο σχεδιαστές της Pixar έδωσαν στη δημοσιότητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα τη μικρού μήκους ταινία τους «Borrowed Time».
 
Η Pixar όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει το ανθρώπινο συναίσθημα χωρίς να ξεχωρίζει ενήλικες ή ανήλικες ταυτότητες. Παράλληλα προσπαθεί να αγκαλιάσει με μέτρο το σκοτάδι των ανρώπινων και κοινωνικών σχέσεων μέσα από ιστορίες που αποφεύγουν το παραμύθι και κοιτούν κατάματα την πραγματικότητα.
 
Από την έναρξη του «Ψηλά στον Ουρανό» και την παιχνιδιάρικη λήθη του «Toy Story 3», μέχρι τον δακρύβρεχτο αποχαιρετισμό του Bing Bong στο «Μυαλά που Κουβαλάς» η Pixar αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η θλίψη και η απώλεια, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει με χρώμα τη χαρά της ζωής.
 
Κι όμως καμία από τις ταινίες της δεν είναι τόσο βαθιά ή σκοτεινή, όσο το «Borrowed Time» των σχεδιαστών Lou Hamou-Lhadj και Andrew Coats που έχει περιοδεύσει στα φεστιβάλ και τώρα είναι διαθέσιμη στο Vimeo για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
 
«Στόχος μας ήταν να διευρύνουμε την αντίληψη των κινουμένων σχεδίων ως είδος, και μάλιστα ειδικό για τα παιδιά» δήλωσε ο Hamou-Lhadj. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι λίγο πιο ενήλικο θεματικά, ώστε να φανεί πως το κινούμενο σχέδιο είναι μέσο για να διηγηθείς οποιαδήποτε ιστορία».
 
Δείτε το «Borrowed Time» και ένα βίντεο making of παρακάτω:
 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση