Οι 7 φορές που ο Ρότζερ Μουρ έγινε Τζέιμς Μποντ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 11:26 Οι 7 φορές που ο Ρότζερ Μουρ έγινε Τζέιμς Μποντ

Ο Ρότζερ Μουρ μπήκε στο πετσί του περίφημου βρετανού κατασκόπου για 12 ολόκληρα χρόνια. Αυτές είναι οι ταινίες που τον υποδύθηκε κατά χρονολογική σειρά

Αν ένας ρόλος συνδέθηκε περισσότερο απ' όλους με τον Ρότζερ Μουρ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών δεν ήταν άλλος από τον πράκτορα 007 τον οποίο ενσάρκωσε αμέσως μετά τη σειρά ταινιών με τον πρώτο Τζέιμς Μποντ, τον, κατά 2,5 χρόνια μικρότερό του, Σον Κόνερι. 

 

 Πως ξεκίνησαν όλα; Τι κι αν το 1964 ο 37χρονος τότε Ρότζερ Μουρ είχε εμφανισθεί στον ρόλο του διάσημου πράκτορα στην κωμική σειρά Mainly Millicent; Εξαιτίας του ότι ήταν πλήρως αφοσιωμένος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, ιδίως στη μακρόβια σειρά «Ο `Αγιος» όπου ήταν και συμπαραγωγός, ο Ρότζερ Μουρ δεν ήταν ούτως ή άλλως διαθέσιμος για ταινίες Τζέιμς Μποντ για πολύ καιρό.

. Στην αυτοβιογραφία του (2008) ο Μουρ γράφει ότι δεν είχε ποτέ προσεγγιστεί να παίξει τον ήρωα στον Δόκτορα Νο, την πρώτη ταινία της σειράς που κυκλοφόρησε το 1962. Μόνο αφού ο Σον Κόνερι ανακοίνωσε το 1966 ότι δεν θα έπαιζε τον Μποντ ο Μουρ συνειδητοποίησε ότι ίσως να ήταν υποψήφιος για τον ρόλο. Αλλά μετά από μία ταινία με τον Τζορτζ Λέζενμπι στο ρόλο του Μποντ, ο Κόνερι ξανάγινε πάλι πράκτορας 007 στην ταινία «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» (1971), οπότε ο Μουρ δεν ξανασκέφθηκε αυτή τη δυνατότητα. Τον Αύγουστο του 1972, ωστόσο, ο παραγωγός των ταινιών Μποντ Αλμπερτ Μπρόκολι, προσέγγισε τον Μουρ και του πρότεινε τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα, πρόταση την οποία ο Μουρ αποδέχθηκε.

Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν
Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν

  Δυστυχώς γι' αυτόν, βέβαια,  έπρεπε να κόψει τα μαλλιά του και να χάσει βάρος προκειμένου να υποδυθεί τον Μποντ, πράγματα που δεν τού άρεσαν. Ωστόσο, τού δόθηκε ο ρόλος, αρχικώς στην ταινία Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν  (1973). Ακολούθησαν οι παρακάτω ταινίες στις οποίες ο Μουρ υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ:

 

  • Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974)
  • Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977)
  • Επιχείρηση Μουνρέικερ (1979)

 

  • Για τα μάτια σου μόνο (1981)

 

 

Επιχείρηση Οκτάπουσι (1983)

  • Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (A View to a Kill, 1985).

Ο Μουρ συμπλήρωσε τα περισσότερα χρόνια στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ από κάθε άλλο ηθοποιό. Υποδύθηκε σε 7 επίσημες ταινίες.στη διάρκεια 12 χρόνων.  Μέχρι στιγμής επίσης είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μποντ: ΄Ηταν 58 ετών όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον ρόλο, στις 3 Δεκεμβρίου 1985.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση