Τ.Γιονγκ Χάου: H Google τιμά εκείνον που άλλαξε το τρόπο που βλέπουμε σινεμά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 16:14 Τ.Γιονγκ Χάου: H Google τιμά εκείνον που άλλαξε το τρόπο που βλέπουμε σινεμά

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που άλλαξε τη χρήση σκιών στην Εβδομη Τέχνη

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 118 χρόνια από τη γέννησή του. 

Γι' αυτό και η Google αποφαζίζει να τιμήσει τον Κινέζο κινηματογραφιστή, Τζέιμς Γιονγκ Χάου (James Wong Howe), ο οποίος θεωρείται ο «άρχοντας» στη χρησιμοποίηση σκιών. Τον ανθρωπο που σε επισκόπηση της «International Cinematographers Guild» θεωρεί ως ένα από τους δέκα πιο σημαίνοντες κινηματογραφιστές στην ιστορία του σινεμά. 

 

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο Τζέιμς Γιονγκ Χόου άλλαξαν τον τρόπο που ο κόσμος έβλεπε κινηματογράφο. Μία από τις τεχνικές που ανέπτυξε, βοήθησε τους πρωταγωνιστές σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Είχε τον τρόπο να ενισχύει το βλέμμα των πρωταγωνιστών και να αναδεικνύει τις εκφράσεις του προσώπου τους

Γεννημένος σαν σήμερα, στις 28 Αυγούστου 1899, ο Τζέιμς Γιονγκ Χάου, με καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συμμετείχε σε περισσότερες από 130 ταινίες, ενώ την περίοδο 1930-40 ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους κινηματογραφιστές του Χόλυγουντ. Ο Χάου, έδωσε άλλη πνοή στον κινηματογράφο, με την μοναδική προσέγγιση που είχε σε κάθε έργο στο οποίο εργαζόταν.

Υπήρξε δέκα φορές υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας, κερδίζοντας, τελικά, δύο, για τη δουλειά του στο «The Rose Tattoo» (Στιγματισμένο ρόδο, 1955) με πρωταγωνιστή τον Μπαρτ Λάνκαστερ και το «Hud» (Άγριος σαν θύελλα, 1963) με πρωταγωνιστή τον Πωλ Νιούμαν.

Πέθανε στις 12 Ιουλίου 1976.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com