Όλο το γκανγκστερικό Χόλιγουντ θα παίζει στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 22:22 Όλο το γκανγκστερικό Χόλιγουντ θα παίζει στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman»

Η παραγωγή του Netflix κάνει ήδη γυρίσματα στη Νέα Υόρκη

Στα γυρίσματα βρίσκεται ήδη το τεράστιο πρότζεκτ του Μάρτιν Σκορσέζε, που δεν είναι άλλο από την γκανγκστερική ταινία «The Irishman».

Το «The Irishman» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best seller «Ι Heard You Paint Houses» του Τσαρλς Μπραντ και στην ταινία θα δούμε ένα γκράντε reunion με ηθοποιούς με πλούσιο γκανγκστερικό (και οι περισσότεροι και με Σκορσεζικό) παρελθόν, ενώ την παραγωγή δεν την έχει αναλάβει κάποιο μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ, αλλά το Netflix.

Ο 74χρονος σκηνοθέτης και μάστορας της καλής γκανγκστερικής μαφιόζικης ταινίας συγκέντρωσε ένα all star cast με Ρόμπερτ Ντενίρο, Τζο Πέσι, Αλ Πατσίνο, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Στίφεν Γκράχαμ θα πρωταγωνιστούν στην ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα και αυτός που θεωρείται ότι τον σκότωσε. 

Η ταινία «The Irishman» μέχρι να φτάσει ήδη στη φάση της παραγωγής, πέρασε πρώτα από σαράντα κύματα, μιας και το υψηλό μπάτζετ που αγγίζει τα $100.000.000 τρόμαξε τελικά τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ και το πρότζεκτ έσωσε τελευταία στιγμή το Netflix, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος ο Scorsese η ταινία δε θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την αρωγή του Netflix, που ανέλαβε την παραγωγή. Το μπάτζετ άγγιξε τα 100 εκατομμύρια δολάρια κυρίως επειδή ο Σκορσέζε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια αντιγηραντική (και αρκετά ακριβή) CGI τεχνολογία στον πρωταγωνιστή De Niro, ώστε να μπορεί να τον εμφανίζει νεότερο σε κάποια πλάνα. Ο Σκορσέζε είχε δηλώσει στον Independent ότι «Οι άνθρωποι είναι πιο μεγάλοι στο “The Irishman” οπότε πρόκειται σίγουρα για μια αναδρομή, μια ρετροσπεκτίβα, τρόπος του λέγειν, της ζωής ενός ανθρώπου και των επιλογών που χρειάστηκε να κάνει».

Ο τίτλος του βιβλίου «I Heard You Paint Houses» είναι και μαφιόζικη σλανγκ που υποδηλώνει ότι κάποιος είναι πληρωμένος δολοφόνος, οπότε όπως αντιλαμβάνεστε, τα σπίτια τα βάφουν κατά κανόνα κόκκινα. Το Netflix κατά πάσα πιθανότητα αποφάσισε να αναλάβει την παραγωγή, όχι επειδή προσδοκούσε απαραίτητα να βγάλει τα χρήματα από τις εισπράξεις της ταινίας ή από τους νέους συνδρομητές που θα προσέλκυε, αλλά κυρίως για να αναδειχθεί ως σοβαρός παραγωγός μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών και συμβολικά λίγα πράγματα είναι πιο κινηματογραφικά από μια reunion all star cast γκανγκστερική ταινία του Σκορσέζε.

Το «The Irishman» έχει προγραμματιστεί για να βγει στους κινηματογράφους και την υπηρεσία του Netflix το 2019.

Φωτογραφίες: William Jewell/ACE Pictures/REX/Shutterstock

πηγή: luben.tv

Προσαρμοσμένη αναζήτηση