Το εκπληκτικό βίντεο από το χωριό – φάντασμα της Κρήτης «ταξιδεύει» στη Γαλλία [vid]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 12:55 Το εκπληκτικό βίντεο από το χωριό – φάντασμα της Κρήτης «ταξιδεύει» στη Γαλλία [vid]

Το βίντεο από το Καλάμι θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με Drones.

Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Κρήτης, το Καλάμι, που βρίσκεται στην περιοχή της Βιάνου, πρόκειται να “ταξιδέψει” μέχρι τη Γαλλία, μέσω του εκπληκτικού βίντεο του Νίκου Σαράντου, με τίτλο “Kalami, the face of abandonment..” .

Μια από τις αγαπημένες δημιουργίες του Νίκου Σαράντου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με Drones “CINÉDRONES INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2017”

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας ειδικές βραδιές, προβολές ταινιών, απονομή βραβείων.

Λίγα λόγια για το Καλάμι, το χωριό – φάντασμα

Το Καλάμι είναι οικισμός που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Δήμου Βιάννου.

Το χωριό πιθανώς χτίστηκε στα τέλη της ενετοκρατίας και τις αρχές της τουρκοκρατίας. Φυσικοί παράγοντες, κυρίως λόγοι προστασίας από εχθρικές επιδρομές, συντέλεσαν ώστε να χτιστεί σε ημιορεινή περιοχή.

Σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει το Καλάμι, έχει έντονα τα σημάδια της ερήμωσης. Τα περισσότερα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα, γιατί οι κάτοικοί τους έχουν μετεγκατασταθεί στους παραλιακούς οικισμούς με επίκεντρο την Ψαρή Φοράδα .

Η επίσημη απογραφή του 2001 αναφέρει ότι το Καλάμι τη χρονιά εκείνη είχε 44 κατοίκους.

NewsIt - cretapost

Προσαρμοσμένη αναζήτηση