H Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από τον ρόλο τρανς άντρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 11:05 H Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από τον ρόλο τρανς άντρα

Η Σκάρλετ Γιόχανσον ακύρωσε τη συμμετοχή της σε μια ταινία στην οποία θα υποδύονταν τον εγκληματία Dante «Tex» Gill, ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα με το όνομα Jean Gill.

Η σταρ του Χόλιγουντ δέχθηκε έντονη κριτική για τον ρόλο της ως τρανς άντρα και ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το καστ της ταινίας στο περιοδικό «Out», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους ανθρώπους στις ΗΠΑ, την Παρασκευή.

«Από την ταινία "Rub & Tug" αποσύρομαι υπό το πρίσμα πρόσφατων δεοντολογικών θεμάτων», έγραψε η Τζοχάνσον. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η 33χρονη ηθοποιός είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην ταινία.
 
Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην ταινία και τον ρόλο που επέλεξε να υποδυθεί, ήρθε αντιμέτωπη με μια θύελλα αντιδράσεων από την LGBT κοινότητα, λόγω του ότι την ιστορία του Dante υποστήριζαν ότι έπρεπε να παρουσιάσει ένας τρανς ηθοποιός.

Αρχικά αντιστάθηκε στις πιέσεις δηλώνοντας ότι «πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντες των Jeffrey Tambor, Jared Leto και Felicity Huffman για περισσότερα σχόλια», αλλά στην πρόσφατη δήλωσή της η σταρ υποχώρησε και δήλωσε: «Έμαθα πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα αυτό το σχόλιο. Ενώ θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, κατανοώ τον λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτήν τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο».

Η υπόθεση της ταινίας

Στην ταινία, «Rub & Tug» η ηθοποιός θα ενσάρκωνε τον Dante «Tex» Gill έναν ιδιοκτήτη ινστιτούτων μασάζ τη δεκαετία του 1970 στο Πίτσμπουργκ. Ο Gill γεννήθηκε ως Lois Jean Gill, αλλά ταυτιζόταν με το ανδρικό φύλο. Διηύθυνε ινστιτούτα μασάζ, τα οποία προστάτευε η μαφία και αποτελούσαν βιτρίνα για πορνεία. Ο Gill καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για φοροδιαφυγή και όχι για σωματεμπορία. Πέθανε το 2003.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2019. Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας και των άλλων μελών του cast, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Πάντως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο Ρούπερτ Σάντερς θα προχωρήσει στο γύρισμα της ταινίας αναζητώντας ενδεχομένως τρανς ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση