Ο Scott Kelly θα μείνει έναν χρόνο στο διάστημα και ήδη έχει την καλύτερη θέα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 15:52 Ο Scott Kelly θα μείνει έναν χρόνο στο διάστημα και ήδη έχει την καλύτερη θέα

Ένας αστροναύτης, ο Scott Kelly, που θα περάσει έναν ολόκληρο χρόνο στο διάστημα προκειμένου να καταγράψει τις διαφορές των συνθηκών επιβίωσης με αυτές της Γης, έχει την καλύτερη θέα

Ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly αποφάσισε να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο στον διεθνή διαστημικό σταθμό προκειμένου να καταγράψει τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία του οι συγκεκριμένες συνθήκες ζωής. Έτσι ο Kelly μετακόμισε περίπου 200 χιλιόμετρα "πάνω" από το σπίτι του και έχει την καλύτερη θέα στον κόσμο.

 

Ο θαρραλέος αστροναύτης ξεκίνησε το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου και θα ζήσει για δώδεκα μήνες με τους Ρώσους αστροναύτες Mikhail Kornienko και Gennady Padalka στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, την απίστευτη θέα αποφάσισε να μοιραστεί με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συγκεκριμένη φωτογραφία που κόβει την ανάσα.

 

 
Ο Kelly θα αποτελέσει τον πρώτο άνθρωπο που θα μείνει για έναν ολόκληρο χρόνο εκτός της ατμόσφαιρας της γης και τόσο κοντά στο διάστημα. Στόχος της αποστολής είναι να συλλεχθούν πολύτιμα στοιχεία για την επιβίωση του ανθρώπου σε ανάλογες συνθήκες. Έτσι, για να γίνει αυτή η σημαντική καταγραφή ο Scott και ο δίδυμος αδερφός του Mark, επίσης αστροναύτης, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Ο Mark θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή του στη Γη, ενώ ο δίδυμος αδελφός του στο διάστημα. Μετά το πέρας των δώδεκα μηνών, όταν πια ο Kelly θα έχει επιστρέψει τότε θα γίνει μια σύγκριση, προκειμένου να εντοπιστούν οι διαφορές που θα έχουν προκύψει από αυτόν τον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Τα δίδυμα αδέρφια θα χρειαστεί να υποβληθούν σε 400 εξετάσεις και ελέγχους προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι τυχόν διαφορές, ώστε να γίνει κατανοητό ποιες είναι οι επιδράσεις που ασκεί η ακτινοβολία και οι διαφορετικές συνθήκες.

(Πηγή: Mashable)

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση