25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 00:45 25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

Μερικές φορές πρέπει απλά να σταματήσουμε και να σκεφτούμε ποιοι είμαστε και να συνειδητοποιήσουμε το τι μας περιβάλλει.

Αυτές οι 25, περίεργες για κάποιους, φωτογραφίες θα σας οδηγήσουν να επανεκτιμήσετε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο.

1. Αυτός είναι ο πλανήτης μας, η Γη μας.

 

2. Αυτό είναι το ηλιακό μας σύστημα, «η γειτονιά μας»

 

3. Αυτή είναι η κλιμακωτή απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Μήπως νομίζετε ότι το φεγγάρι βρισκόταν κάπου πιο μακριά;

 

4. θα πιστεύατε εάν σας λέγαμε ότι θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στην απόσταση που υπάρχει μεταξύ της Γης και της Σελήνης;

 

5. Αν ακόμα δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το πόσο μικροσκοπικοί είμαστε, στη φωτογραφία φαίνεται η Βόρεια Αμερική σε σχέση με τον πλανήτη Δία

 

6. Θα μπορούσατε να παρατάξετε ΕΞΙ φορές τη Γη στους δακτύλιους του Κρόνου

 

7. Και εδώ είναι το πώς θα έμοιαζε ο ουρανός μας εάν η Γη είχε δακτυλίους όπως ο Κρόνος.

 

8. Αυτός είναι ένας κομήτης σε σύγκριση με το Λος Άντζελες. Δεν είναι τεράστιος;

 

9. Αν ο κομήτης της προηγούμενης φωτογραφίας σας φάνηκε τεράστιος, τι μπορούμε να πούμε για τον γνωστό σε όλους μας ήλιο! Η γη μας είναι εκείνο το μικροσκοπικό σημείο εκεί κάτω.

 

10. Και εδώ είναι πώς φαίνεται η Γη από το φεγγάρι…

 

11. … από τον Άρη…

 

12. …από τον Κρόνο…

 

13. …και από τον Ποσειδώνα, 4 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.

 

14. Αλλά ας δούμε και πάλι πώς φαινόμαστε σε σχέση με τον ήλιο. Είναι πραγματικά δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

 

15. Αυτή η μικρή κουκκίδα είναι ο ήλιος, όπως φαίνεται από τον Άρη .

 

16. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα αστέρια στο διάστημα από όλους τους κόκκους της άμμου σε όλες τις παραλίες της Γης;

 

17. Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα αστέρια , πολλά είναι πολύ μεγαλύτερα από τον ήλιο μας. Ρίξτε μια ματιά στο πώς φαίνεται σε σύγκριση με το VY Μεγάλου Κυνός, το μεγαλύτερο γνωστό άστρο.

 

18. Και οι γαλαξίες είναι απίστευτα μεγάλοι. Απλά για να καταλάβετε τα μεγέθη: Αν ο ήλιος ήταν όσο ένα κύτταρο του αίματος, τότε ο Γαλαξίας μας θα ήταν τόσο μεγάλος όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες!

 

19. Ο Γαλαξίας μας είναι τεράστιος. Εδώ βρισκόμαστε εμείς μέσα σε αυτόν.

 

20. Το να αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα αστέρια που μπορούμε να δούμε τη νύχτα αποτελούν μόνο μέρος αυτού του κίτρινου κύκλου, είναι τρομακτικό.

 

21. Νομίζατε οτι ο Γαλαξίας μας, είναι ο μεγαλύτερος γαλαξίας στο διάστημα; Εδώ έχουμε μια σύγκριση με τον Ic 1011!

 

22. Αυτή είναι μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το Διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Σε αυτόν ακριβώς το χώρο υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες, και ο καθένας από αυτούς περιέχει εκατομμύρια άστρα, το καθένα με πλανήτες σε τροχιά γύρω τους!

 

23. Αυτός είναι ένας από αυτούς τους γαλαξίες, ο UDF 423. Βρίσκεται 10 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Το φως του χρειάζεται 10 δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει στη Γη! Βασικά, κοιτάζοντας αυτόν τον γαλαξία κοιτάτε 10.000 εκατομμύρια χρόνια προς το παρελθόν!

 

24. Λάβετε υπόψη ότι κάθε εκατοστό της θέασης σας προς το νυχτερινό ουρανό περιέχει δισεκατομμύρια γαλαξίες, άστρα, και πλανήτες.

 

25. Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα εκεί έξω. Εδώ βλέπετε μια μαύρη τρύπα σε σχέση με την τροχιά μας. Μια μαύρη τρύπα είναι μια περιοχή του χωροχρόνου όπου η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή ώστε κανένα σωματίδιο ή ακτίνα φωτός που εισέρχονται στην εν λόγω περιοχή δεν μπορεί ποτέ να δραπετεύσει από εκεί.

Πηγή: Dinfo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση