Πότε θα έχουμε "υπερπανσέληνο" - Πώς θα γίνει η έκλειψη της σούπερ-σελήνης!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 07:25 Πότε θα έχουμε "υπερπανσέληνο" - Πώς θα γίνει η έκλειψη της σούπερ-σελήνης!

Το φαινόμενο της «υπερπανσελήνου» μιας μορφής ολικής έκλειψης, αναμένεται στις 27 Σεπτεμβρίου. Ένα κοσμικό θέαμα που θα μαγέψει την υφήλιο!

Σε λίγες μέρες από τώρα θα γίνουμε θεατές ενός υπέροχου φαινομένου. Πρόκειται για την ολική έκλειψη της υπερ-σελήνης στις 27 Σεπτεμβρίου, φαινόμενο το οποίο συνέβη τελευταία φορά το 1982 και αναμένεται να εμφανιστεί πάλι το 2033.

Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη ΝΑSA τη βραδιά εκείνη, αναμένεται η Σελήνη να φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη.  

Η «υπερπανσέληνος» συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Η «υπερπανσέληνος» εκτός από  μεγαλύτερη σε διάμετρο θα παρουσιάζεται και 30% λαμπρότερη απ'ότι συνήθως.

Το φαινόμενο της 27ης Σεπτεμβρίου έρχεται να ολοκληρώσει την «τετράδα» των εκλείψεων που παρατηρήθηκαν φέτος. Μόνο που αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί η πανσέληνος.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com