Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστήμονες από την Κίνα δημιουργούν νέες ράτσες με χειραγώγηση DNA

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 17:13 Επιστήμονες από την Κίνα δημιουργούν νέες ράτσες με χειραγώγηση  DNA

 

Η εξελικτική επιλογή σκυλιών και η δημιουργία νέων ρατσών, περισσότερο κατάλληλες για συγκεκριμένες εργασίες, ήταν μέχρι τώρα διαδικασία πολλών ετών και προσεκτικών διασταυρώσεων.

 
Τώρα επιστήμονες από την Κίνα, ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ράτσα πιο γρήγορων και πιο δυνατών σκυλιών, ιδανικών για αστυνομικές ή στρατιωτικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας το DNA.
 
 
Η εισαγωγή ενός χημικού παράγοντα όταν τα έμβρυα βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους, έχει ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό της μυϊκής τους μάζας, αφού ο παράγοντας εξουδετερώνει τα γονίδια μυοστατίνης που ελέγχουν την ανάπτυξη των μυών και όπως δηλώνει ο Liangxue Lai, ερευνητής του Regenerative Biology του Guangzhou Institutes of Biomedicine and Health, “τα σκυλιά έχουν περισσότερους μυς και αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στο τρέξιμο, το οποίο είναι καλό για αστυνομική και στρατιωτική χρήση”.
 
Ενώ δεν υπάρχουν σχέδια χρήσης αυτής της τεχνικής για εμπορικούς σκοπούς από τον Lai και την ομάδα του, εγείρονται ανησυχίες περί χρήσης της από άλλες ομάδες για δημιουργία και πώληση γενετικά τροποποιημένων κατοικίδιων.
 
unboxholics.com