Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις ερωτήσεις στις οποίες δεν ξέρουμε την απάντηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 09:32 Τέσσερις ερωτήσεις στις οποίες δεν ξέρουμε την απάντηση

Η επιστήμη δεν έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Οι χρήστες του Reddit συγκέντρωσαν όλες αυτές τις ερωτήσεις που πραγματικά δεν γνωρίζουμε την απάντηση και το indy100 τις παρουσιάζει:

1. Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Οι πιθανότητες, δεδομένου του μεγέθους του σύμπαντος και των τόσων πλανητών, λένε πως μάλλον όχι. Ωστόσο, είναι πιθανό η Γη να είναι ο πρώτος πλανήτης που φιλοξενεί ζωή. Άλλωστε από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Ή θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος πλανήτης.

2. Γιατί τα placebo λειτουργούν;

Στην ουσία πρόκειται για φάρμακα που δεν λειτουργούν αλλά σε κάνουν καλύτερα. Είναι απόδειξη ότι τα συμπτώματα που έχουμε είναι απλά ψυχοσωματικά ή σχετίζονται με το στρες; Είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμα και ο φυσικός πόνος μπορεί να απαλυνθεί από ένα placebo.

3. Γιατί ονειρεύονται οι άνθρωποι;

Πλέον ξέρουμε ότι βλέπουμε όνειρα όταν βρισκόμαστε στο στάδιο ύπνου REM. Σύμφωνα με έρευνα του 1960, όταν διακόπτεις τον ύπνο ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο, προκαλείται εκνευρισμός και ένταση, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον χρειαζόμαστε τα όνειρα για να χαλαρώσουμε και να επεξεργαστούμε τις ανησυχίες μας, όμως, μια οριστική απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, ακόμα μας διαφεύγει.

4. Τι βρίσκεται στην άλλη άκρη μιας μαύρης τρύπας;

Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Άινσταϊν, μια μαύρη τρύπα καταλήγει να καταρρεύσει από μόνη της δημιουργώντας αυτό που λέμε «μοναδικότητα», όμως αυτό είναι κάτι που σύμφωνα με τους νόμους της κβαντομηχανικής δεν επιτρέπεται.

newmoney.gr