Έλλη Στάη: Το κρεοπωλείο της σάρκας κι εγώ...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 09:28 Έλλη Στάη: Το κρεοπωλείο της σάρκας κι εγώ...


Η Ελλη Στάη σε μια συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» για όλα: Το ρατσιστικό σχόλιο Παναγιωτόπουλου και το Mega. Το τηλε-κρεοπωλείο της σάρκας . Η σεξουαλική παρενόχληση.

Σε μια διαφορετική συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα, η Ελλη Στάη μιλάει για όλα εκείνα για τα οποία οι άλλοι σιωπούν. Για τον ρατσισμό και τον σεξισμό της τηλεόρασης απέναντι στις γυναίκες, για την υπόθεση Παναγιωτόπουλου - MEGA, για το «παλιό κρασί» της δημοσιογραφίας, τη δική της πορεία, την ομορφιά και τη φιλοδοξία.

Eγώ δεν επεδίωξα να αναλάβω το δελτίο Ειδήσεων του MEGA. Γιατί δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Και γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Ολα έγιναν ερήμην μου.

Το κρεοπωλείο της σάρκας και το κρασί της δημοσιογραφίας

Πριν προλάβω να ορμήσω στο «σκάνδαλο». Πριν δηλαδή προσπαθήσω να χορτάσω την περιέργειά σας, μου διάβασε ένα μήνυμα που της είχε στείλει ο Μάρκος. Ο γιος της. Ηλικίας 29. «Δεν το πιστεύω». Το εννοούσα. Και από μέσα µου υποκλίθηκα στο αγέραστο κύτταρό της.

Το μήνυμα προέρχεται από μια ατάκα που είχε γράψει ο Αλγερινογάλλος Αλµπέρ Καμύ (1913-1960). Στο βιβλίο του «Ο μύθος του Σίσυφου». Ποιος, ο Καµύ; Αντε να το ψάξετε και να το μάθετε. Αμάν πια! Δεν το θυµάµαι καλά. Θυμάμαι το φινάλε του. Πάει κάπως έτσι:«Αυτός που µπορεί να είναι χαρούμενος και να βιώνει τη χαρά του είναι εκείνος που µπορεί και πρέπει να βοηθήσει τους άλλους να αισθανθούν χαρά»!

Τι εννοεί; Μα φυσικά ότι η Ελλη αισθάνεται περίφημα. Χαρά. Ικανοποίηση. Ευτυχία.

Ακόµα και τώρα; Μετά το περιστατικό με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο;

«Φυσικά. Γιατί εγώ δεν επεδίωξα να αναλάβω το δελτίο Ειδήσεων του MEGA. Γιατί δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Και γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Ολα έγιναν ερήμην μου».

Δηµοσίως, το περιστατικό προέκυψε από την ιντερνετική «iefimerida» του Χρήστου Ράπτη (α, ρε Χρηστάρα, µε τα λαβράκια σου!). Και το περιστατικό έχει να κάνει με μια γραπτή εισηγητική έκθεση του Παναγιωτόπουλου προς τους µεγαλομετόχους του καναλιού. Οπου, περίπου, χαρακτήριζε τη Στάη ακατάλληλη για το δελτίο των 8. «Και όχι μόνο εµένα. Πολλές άλλες. Και πολλές άλλες ως κατάλληλες, λόγω ηλικίας».

Φυσικά, εννοείται την Ολγα Τρέμη κόντρα στη Μαρία Σαράφογλου και τη Σία Κοσιώνη. Ας πούµε. Πριν απαντήσει πρόλαβα να εκστοµίσω:

Μπροστά σου η Σαράφογλου είναι δευτεραγωνίστρια. Και να ξέρεις, τη συμπαθώ.

«Εσύ το λες, όχι εγώ. Αν το πω και αν το σκεφτώ, τότε και αυτός είναι ρατσισµός και σεξισµός από την ανάποδη».

Ρατσιστικό και σεξιστικό το σχόλιο του Παναγιωτόπουλου;

«Φυσικά. Η γυναίκα μονίμως ως έκθεµα κρεοπωλείου. Ψέματα;».

Μην ξεχνάς ότι το Χόλιγουντ πρωτοστατεί σε αυτό το «κρεοπωλείο». Μετά τα τριανταφεύγα, οκτώ στις δέκα σταρ εξαφανίζονται από τις υπερπαραγωγές.

Αν πρυτάνευε η λογική του Παναγιωτόπουλου ο Λάρι Κινγκ θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια... Το ίδιο και η Οπρα Γουίνφρεϊ

«Εδώ όµως είναι επικοινωνία, είναι πολιτική, είναι δελτία ειδήσεων. Τι να σου πω τώρα! Σκέψου δηλαδή τι θα γινόταν αν πρυτάνευε η λογική του Παναγιωτόπουλου. Ο Λάρι Κινγκ θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια. Εμεινε όμως και έγινε king. Το ίδιο με τη Γουόλτερς, το ίδιο και η Οπρα Γουίνφρεϊ».

Που εκτός των άλλων είναι ολίγον υπέρβαρη, αρκετά ασχημούλα και περίπου 60 και κάτι. Το προσπέρασε. Και ακάθεκτη συνέχισε:

«Η δημοσιογραφία είναι κάτι περισσότερο από την οµορφιά. Το επαγγελματικό κριτήριο δεν είναι κυρίως η εμφάνιση, αλλά ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, το ταλέντο και η εμπειρία. Οσο περισσότερη εμπειρία τόσο μεγαλύτερη προσωπικότητα. Στις ειδήσεις και στα πολιτικά σχόλια ο κόσμος δεν ''αγοράζει'' σάρκα. Αγοράζει πνεύμα, χιούμορ, αμεσότητα, γνώση, ετοιμότητα και κριτική παρέμβαση. Επομένως, η δημοσιογραφία, σε όλες τις μορφές και τις παραλλαγές της, μοιάζει με το κρασί. Οσο πιο παλιό τόσο πιο ακριβό. Και επομένως, μια κοινωνία που θέλει να ενημερώνεται σωστά πρέπει απαραιτήτως να προστατεύει όλες τις ποικιλίες από τις οποίες προέρχονται τα καλά, μεστά κρασιά. Η σωστή και αδέσμευτη επικοινωνία είναι ένας από τους πυλώνες του πολιτισμού και της δημοκρατίας μιας χώρας».

«Μου όρμησε κι εγώ έβαλα τις φωνές»

Η Ελλη Στάη, περιγράφει τη στιγμή που αντιμετώπισε η ίδια, σεξουαλική παρενόχληση. 

Οι συνάδελφοι έμεναν µόνο στα βλέμματα και στα σχόλια; Δεν όρμησαν;

«Φυσικά και όρμησαν. Ενας συγκεκριμένος».

Ποιος;

«Δεν λέω ονόματα».

Ορμησε πώς;

«Κλείδωσε την πόρτα και μου την έπεσε».

Ολοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι είμαι πιο φιλόδοξη από το χάρισμα της ομορφιάς μου

Κατέβασε τα παντελόνια;

«Ελα τώρα, σε παρακαλώ! Ορμησε και εγώ άρχισα να φωνάζω. Αλλά τώρα πες μου. Υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί αυτό το μαρτύριο της σεξουαλικής παρενόχλησης;».

Σας είπα. Αυτό το πλάσµα είναι killer. Οποιος τα βάζει μαζί της, βρίσκει τον µπελά του.«Ολοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει ότι είμαι πιο φιλόδοξη από το χάρισµα της ομορφιάς µου».

Meaning - σαν να λέει: «Ναι, είμαι και όμορφη και φιλόδοξη και χαρισματική και µάγκισσα».

Α, ρε Χρηστάρα. Τι ήθελες και τα ’βαλες μ’ αυτό το θηλυκό-killer; Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση