ΕΣΡ: Δεν θα μας κάμψουν οι απειλές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 14:52 ΕΣΡ: Δεν θα μας κάμψουν οι απειλές

Οι απειλές στο ΕΣΡ ώθησαν το μέλος του Συμβουλίου, καθηγητή Γιώργο Πλειό να δηλώσει πως «είναι μια απειλή η οποία εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου».

Με αφορμή την επιστολή που έφθασε με φαξ στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην οποία δεν αναφέρεται αποστολέας και εξαπολύει απειλές κατά της ζωής των οικογενειών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ, ο καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μέλος της ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πλειός δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι μια απειλή η οποία εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου, τουναντίον ενισχύει την διάθεσή μου να κάνω ακόμη πιο καλά την δουλειά που κάνω».

«Επειδή μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω κανονικά όπως μέχρι τώρα. Δηλαδή εξετάζουμε τις υποθέσεις, βλέπουμε αν υπάρχει παράβαση, επιβάλλουμε τις πρέπουσες κυρώσεις συστηματικά το ίδιο και περισσότερο. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους απειλές είναι σε θέση να "κάμψουν" τη λειτουργία του οργάνου ούτε την δική μου προσωπικά αποφασιστικότητα», λέει ο κ. Πλειός.

Όσον αφορά στην κοινοποίηση της απειλητικής επιστολής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πλειός τόνισε ότι «είναι δική μου προσωπική απόφαση διότι με αφορά. Είναι μια απειλή και προς το πρόσωπό μου κι έχω το δικαίωμα να την διαχειριστώ όπως νομίζω. Πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι παράγοντες τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχουμε χρέος».

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη επιστολή όπως δημοσίευσε το ΑΠΕ ΜΠΕ διατυπώνονται ευθείες απειλές κατά της ζωής των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίες σχετίζονται με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ σχετικά με το «γκάλοπ» που είχε προβάλλει για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Η επιστολή που έφθασε στο ΕΣΡ, επεκτείνεται ακόμα προς τα «κομμούνια» τους «gay» τους «αντιρατσιστές» καταλήγοντας ότι «εμείς δεν πετάμε τρικάκια και βάφουμε τοίχους, καίμε ζωντανούς τέτοιου είδους σκουλήκια...».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση