Το μεγάλο στοίχημα για Ατζούν και ΣΚΑΪ με το Survivor 3

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 17:06 Το μεγάλο στοίχημα για Ατζούν και ΣΚΑΪ με το Survivor 3

Το παιχνίδι επιβίωσης αλλάζει με στόχο να επιστρέψει στο «θρόνο» του.

Λένε πώς ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις. Και αυτό έπραξε πέρυσι ο Ατζούν Ιλιτζαλί ακολουθώντας στο Survivor 2 την ίδια συνταγή με τον πρώτο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης. Άλλωστε, τα εξωφρενικά ποσοστά τηλεθέασης που σημείωνε το Survivor 1, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για αλλαγές και ανακατατάξεις.

Κι εδώ που τα λέμε, τα 80άρια που σημείωνε όσο και αν μειώνονταν, πάλι θα ήταν υψηλά τα ποσοστά. Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό είναι απρόβλεπτο. Και όσο μαγική έμοιαζε η τηλεθέαση του πρώτου Survivor, τόσο απογοητευτική - για τα δεδομένα και τις προσδοκίες που υπήρχαν – ήταν εκείνη του δεύτερου κύκλου.

Οι αλλαγές που γίνονταν μέσα στη διάρκεια του παιγνιδιού ήταν αρκετές. Ανακατατάξεις, προσθήκες, μέχρι και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είχε το μενού, αλλά οι τηλεθεατές δεν έδειχναν την ίδια ζέση με το πρώτο Survivor.

Εξάλλου, μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του ριάλιτι επιβίωσης, άνοιξε η όρεξη και στον ανταγωνισμό, με τον ΑΝΤ1 να φέρνει το Nomads. Και με αυτό το back to back στα ριάλιτι (τελείωσε εσύ, ξεκίνα εσύ), ήρθε ο τηλεθεατής κι έγκωσε. Γιατί πόση πείνα, εξαθλίωση και μάχες να αντέξει;

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι φέτος το Survivor θα έκανε μία μικρή παύση, να χαλάρωνε λίγο και το κοινό, αλλά και στην τελική να το νοσταλγούσε. Όμως, ο Ατζούν και ο ΣΚΑΪ αποφάσισαν στο καπάκι να κάνουν και το Survivor 3. Στην Τουρκία το εν λόγω ριάλιτι παίζεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ λέγεται ότι υπάρχουν μέχρι και ειδικά γυμναστήρια όπου προπονούνται όσοι θέλουν να πάρουν μέρος κάποια στιγμή σε αυτό.

Και η λεπτομέρεια αυτή έχει τη σημασία της. Γιατί στην Ελλάδα η Survivor-μάνια κράτησε μόνο την πρώτη χρονιά και μόνο όσοι συμμετείχαν στον κύκλο εκείνο, την εισπράττουν μέχρι και σήμερα.

Η επιλογή να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες το ριάλιτι για τρίτη χρονιά, κρύβει μεγάλο ρίσκο. Και ο Ατζούν το γνωρίζει καλά αυτό. Όπως και στο κανάλι του Φαλήρου το γνωρίζουν. Έτσι, αποφάσισαν φέτος να ανακατέψουν για τα καλά την τράπουλα και να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές.

Η συνταγή «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις» δεν πέτυχε, οπότε κι εγκαταλείφθηκε. Μία σκέψη ήταν φέτος να έβγαζαν ένα all star Survivor με παίκτες από τους δύο κύκλους. Αλλά δεν υπήρχε ιδιαίτερη θέρμη, ενώ όταν οι μισοί σταρ του ριάλιτι, Στέλιος Χανταμπάκης, Κώστας Αναγνωστόπουλος (Μισθοφόρος), Γιάννης Σπαλιάρας, Ορέστης Τσανγκ, Νάσος Παπαργυρόπουλος μπήκαν στο Nomads 2, η ιδέα εγκαταλείφθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Έτσι, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα ενός ελληνό-τουρκικού Survivor, που ανέκαθεν υπήρχε, ενώ είχε παίξει στην ελληνική τηλεόραση από το Mega τη σεζόν 2006-07 με παρουσιαστές τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη για την Ελλάδα και τον ίδιο τον Ατζούν για την Τουρκία. Τότε, η εκδοχή αυτή είχε πάει περίφημα σε τηλεθέαση, κατακτώντας το τηλεοπτικό κοινό.

Η διάθεση του Τούρκου παραγωγού να τα αλλάξει όλα φέτος, είναι εμφανής. Η μεγάλη ανατροπή σε αυτόν τον κύκλο είναι ότι δεν θα συμμετέχουν διάσημοι. Οι παίκτες που επιλέχθηκαν είναι παιδιά της διπλανής πόρτα και κυρίως αθλητές. Το βάρος θα πέσει πάνω στους αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες, την ελληνική και την τουρκική, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κρατήσει και το ενδιαφέρον του κοινού.

Άλλωστε, όσες φορές έπαιξαν στους δύο πρώτους κύκλους οι δύο χώρες, η τηλεθέαση «χτυπούσε» κόκκινο. Δεν συζητάμε τι είχε γίνει στο πρώτο Survivor, που είχαμε και Ντάνο και στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού είχε αναχθεί σχεδόν σε… εθνικό ζήτημα.

Φέτος το στοίχημα είναι το Survivor να ζήσει σε τηλεθέαση (άρα κι έσοδα) τις δόξες του πρώτου κύκλου, σε μια περίοδο που και άλλα ριάλιτι έχουν μπει δυναμικά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο ΣΚΑΪ έχει κι ένα επιπλέον - εσωτερικό λόγο - να πετύχει το φετινό εγχείρημα, αφού για χάρη του… Ατζούν έφερε τούμπα όλο το πρόγραμμά του, ενώ κόπηκε και η εκπομπή της Σάσας Σταμάτη.

Κοντή γιορτή, λοιπόν, αφού το Σάββατο (2/2) είναι η μεγάλη πρεμιέρα του Survivor 3.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση