Το μεγάλο μυστήριο με το «αυγό του Instagram» λύθηκε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 17:17 Το μεγάλο μυστήριο με το «αυγό του Instagram» λύθηκε

Το ίδιο το αυγό έσπασε τη σιωπή του.

Αποτελούσε ένα από τα μυστήρια του διαδικτύου. Και δεν είναι πολλά αυτά καθώς αργά ή γρήγορα ό,τι ανεβαίνει στο ίντερνετ αποκαλύπτεται. Το τελευταίο μεγάλο μυστήριο που είχε απασχολήσει πάρα πολλούς χρήστες ήταν το «διάσημο αυγό του Instagram».

Η φωτογραφία ενός αυγού μέσα σε λίγες μέρες εκτόπισε από την κορυφή των likes την Kylie Jenner.

Η φωτογραφία, η οποία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 52 εκατομμύρια «Μου αρέσει», αναρτήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, από έναν μυστήριο λογαριασμό που δεν αποκάλυπτε κανένα στοιχείο του κατόχου του, ο οποίος, μάλιστα δεν είχε κάνει καμία άλλη ανάρτηση στο παρελθόν.

Η περιγραφή που το συνόδευε δεν έδινε καμία άλλη λεπτομέρεια, έθετε, ωστόσο, μία πρόκληση, προτρέποντας το κοινό να κάνει like για να καταρρίψει το ρεκόρ των likes που μέχρι τότε κατείχε μια φωτογραφία που είχε αναρτήσει η Kylie Jenner με το μωρό της τον περασμένο Φεβρουάριο και συγκέντρωσε πάνω από 13 εκατομμύρια «Μου αρέσει».

Η πρόκληση πέτυχε και το αποτέλεσμα δημιούργησε μία μεγάλη συζήτηση για τα «οριακά ζητήματα» που θέτει το διαδίκτυο. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, στον λογαριασμό του αυγού αναρτήθηκαν τέσσερις ακόμα φωτογραφίες, που έδειχναν σταδιακά το αυγό να εμφανίζει ρωγμές στο τσόφλι. Η τελευταία, μάλιστα, φωτογραφία, αναρτήθηκε πριν από δύο μέρες και σε αυτή φαίνεται το αυγό να έχει ράμματα.

Η αποκάλυψη ήρθε λίγες μέρες μετά. Το αυγό ήταν μέρος μιας διαφήμισης της ΜΚΟ Mental Health America για την ψυχική υγεία που εστιάζει στους κινδύνους των social media εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης που ασκούν στους χρήστες.

Το αυγό μάλιστα συστήθηκε: «Γεια σας, είμαι το world_record_egg (ίσως να έχετε ακούσει για μένα)... Τελευταία έχω αρχίσει να σπάω. Η πίεση των social media με καταβάλλει», εξηγεί και συμβουλεύει όσους αισθάνονται  το ίδιο, να μιλήσουν με κάποιον ειδικό.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση