Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Netflix: Οι λίστες με τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 16:39 Netflix: Οι λίστες με τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές του

Τα νούμερα τηλεθέασης ήταν για την εταιρεία επτασφράγιστο μυστικό.

Τη λίστα με τις δημοφιλέστερες σειρές και ταινίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε για πρώτη φορά το Netflix, που μέχρι πρόσφατα κρατούσε τα νούμερα τηλεθέασης σαν επτασφράγιστο μυστικό. Μάλιστα, το δημοφιλές δίκτυο αναφέρει πως από εδώ και πέρα θα δημοσιεύσει αρκετές λίστες σχετικά με τις προτιμήσεις των χρηστών του σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η αρχή από το Netflix έγινε με τη δημοσιοποίηση της λίστας που αφορά το μήνα Απρίλιο, ενώ υπόσχεται πως στο μέλλον θα δημοσιεύονται κι εβδομαδιαίες προτιμήσεις. Η λίστα με το top ten που ανέβηκε στο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter, εκτός από τις πιο δημοφιλείς ταινίες και σειρές, περιλαμβάνει και τα πιο δημοφιλή ριάλιτι show και ντοκιμαντέρ.

Στη λίστα με τις ταινίες και ντοκιμαντέρ την πεντάδα αποτελούν το «Our Planet» (ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων),  η κωμωδία «The Perfect Date», το  «The Highwaymen», το «The Silence» και το «Black Summer».

Την πεντάδα με τις πιο δημοφιλείς σειρές αποτελούν οι: «Black Summer», «After Life», «Riverdale», «Chilling Adventures of Sabrina» και Star Trek: Discovery».

Ωστόσο, ο τρόπος που έγινε η μέτρηση και ο όρος «δημοφιλής» που χρησιμοποιείται από το δίκτυο, γεννά ερωτήματα και απορίες. Σύμφωνα με το Netflix, ο όρος σημαίνει ότι τουλάχιστον το 70% των συνδρομητών παρακολούθησαν ένα επεισόδιο μίας σειράς ή μία ταινία. Αυτό αφήνει κάποια κενά, καθώς οι συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν δει απλά ένα από τα πρώτα επεισόδια μιας σειράς χωρίς να την ολοκληρώσουν.

Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει το 70% σε τι αριθμό συνδρομητών ανταποκρίνεται, δηλαδή πόσοι παρακολούθησαν μία σειρά ή ένα επεισόδιο, όπως γίνεται με τις επίσημες μετρήσεις.

Πάντως, το Netflix παραδέχεται ότι οι λίστες είναι δοκιμαστικές και θέλουν να δουν αν θα φανούν χρήσιμες στον κόσμο και θα κρίνουν αν θα προχωρήσουν σε άλλες αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές.

Η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των συνδρομητών της με τον ανταγωνισμό στις streaming υπηρεσίες περιεχομένου να διογκώνεται συνεχώς. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 το Netflix αύξησε κατά 9,6 εκατομμύρια τους συνδρομητές του, αγγίζοντας πλέον τα 149 εκατομμύρια παγκοσμίως,

Πηγή: newsbeast.gr