Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 10 σειρές που θέλουν να γίνουν τα επόμενα «Game of Thrones»!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 10:13 Οι 10 σειρές που θέλουν να γίνουν τα επόμενα «Game of Thrones»!

Από το πρίκουελ του «Game of Thrones» μέχρι τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδών» και το «The Witcher».

Πριν από 10 χρόνια, όλοι έψαχναν το επόμενο «Lost». Αρκετές σειρές προσπάθησαν να το μιμηθούν και να συναντήσουν το κοινό του, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Δεν θυμούνται πολλοί σήμερα τα «Flash Forward», «The Event», «Invasion», «Alcatraz», «Persons Unknown», μεταξύ άλλων.

Το ίδιο συμβαίνει εδώ και καιρό με το «Game of Thrones», το μεγάλο pop culture φαινόμενο των τελευταίων ετών. Ας δούμε στη συνέχεια 10 σειρές που θέλουν να κάτσουν κι αυτές... στο θρόνο.

1. «The Lord of the Rings»

O Τζεφ Μπέζος είχε πει από τον Σεπτέμβρη του 2017 στους υπεύθυνους των Amazon Studios «φέρτε μου το επόμενο Game of Thrones». Και δύο μήνες μετά εκείνοι του έφεραν τα δικαιώματα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», έχοντας ξοδέψει γι' αυτά κάπου 250 εκατ. δολάρια. Αν σε αυτά προσθέσουμε τα 750 εκατ. που υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν για την παραγωγή πέντε σεζόν, μιλάμε για την ακριβότερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης. Μην περιμένετε πάντως, να δείτε γνώριμους χαρακτήρες όταν η σειρά κάνει πρεμιέρα στα τέλη του 2020 ή – πιο πιθανό – το 2021. Η δράση εκτυλίσσεται στη Δεύτερη Εποχή του κόσμου του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, η οποία απέχει περίπου 3.000 χρόνια από την Τρίτη Εποχή των Βιβλίων και των αγαπημένων ταινιών του Πίτερ Τζάκσον.

2. «The Witcher»

Οι φίλοι της λογοτεχνίας του φανταστικού και των video games γνωρίζουν καλά τον Γκέραλτ της Ρίβια, τον κυνηγό τεράτων που πρωταγωνιστεί στα βιβλία του Αντρζέι Σαπκόφκσι (του Πολωνού Τόλκιν, όπως τον αποκαλούν) και στη best seller σειρά βιντεοπαιχνιδιών «The Witcher» (ο Γητευτής στα ελληνικά). Πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix είναι ο τελευταίος κινηματογραφικός «Σούπερμαν» Χένρι Κάβιλ και τα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν αναμένονται κάποια στιγμή από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

3. Τα spinoffs του «Game of Thrones»

Κάποια στιγμή σχεδιάζονταν στο HBO πέντε (!) σειρές τοποθετημένες στον κόσμο του «Game of Thrones» και πρόσφατα ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν έγραψε ότι οι τρεις από αυτές «προχωράνε ωραιότατα». Εμείς εδώ θα περιοριστούμε στη μία που ξέρουμε ότι έχει ξεκινήσει γυρίσματα για τον πιλότο της, ο οποίος αν εγκριθεί θα έρθει το 2020 ως σειρά στις οθόνες μας. Πρόκειται για πρίκουελ του «Game of Thrones» που εκτυλίσσεται πολλούς αιώνες πριν, με τη Ναόμι Γουότς να είναι το γνωστότερο όνομα στο καστ.

4. «Who Fears Death»

Το HBO αγόρασε τα δικαιώματα του βραβευμένου μυθιστορήματος φαντασίας της Νέντι Οκόραφορ, και μάλιστα με τον συγγραφέα του «Game of Thrones» Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν σε ρόλο παραγωγού. Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού με μαγικές δυνάμεις σε ένα μετα-Αποκαλυπτικό Σουδάν του μέλλοντος, όπου οι ανοιχτόχρωμοι Νούρου καταπιέζουν τους σκουρόχρωμους Οκέκε.

5. «His Dark Materials»

Η τριλογία του Φίλιπ Πούλμαν «His Dark Materials» έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά ως «Η Τριλογία του Κόσμου» και περιλαμβάνει τα βιβλία «Το Αστέρι του Βορρά», «Ο Άρχοντας των Δύο Κόσμων» και «Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο». Η κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου το 2007 δεν πήγε αρκετά καλά ώστε να υπάρξει συνέχεια. Όμως το HBO και το BBC κάνουν μία ακόμη προσπάθεια με τη σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του χρόνου και έχει ήδη πάρει πράσινο φως για δεύτερη σεζόν. Πρωταγωνιστούν ο Τζέιμς ΜακΑβόι και η Ντάφνι Κιν, το κοριτσάκι από το «Λόγκαν».

6. «Τhe Chronicles of Narnia»

Άλλη μια πολύ γνωστή σειρά βιβλίων που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και τώρα επιστρέφουν ως σειρά. To Netflix έκλεισε συμφωνία-μαμούθ με τους κληρονόμους του Κ.Σ. Λιούις  που περιλαμβάνει και τα επτά βιβλία από «Τα χρονικά της Νάρνια», που σημαίνει ότι θα δούμε και πολύ υλικό που δεν καλύφθηκε από τις τρεις ταινίες που γυρίστηκαν. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

7. «The Dark Tower»

Μπορεί η πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του έπους του Στίβεν Κινγκ που απλώνεται σε οκτώ βιβλία (κάπου 4.250 σελίδες!) να κρίθηκε αποτυχημένη, ωστόσο το υλικό είναι πολύ πλούσιο και δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Πρόκειται για μια ιστορία που συνδυάζει γουέστερν, τρόμο και επιστημονική φαντασία, με ολοφάνερες επιρροές από το έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Η Amazon έχει αναθέσει την ανάπτυξη της σειράς στον Γκλεν Μαζάρα του «The Walking Dead».

8. «The Mandalorian»

H πρώτη Star Wars σειρά της Disney που θα εγκαινιάσει την α λα Netflix πλατφόρμα Disney+ τον Νοέμβριο περιγράφεται από τους δημιουργούς της ως «σπαγγέτι γουέστερν στο Διάστημα» με τον Πέντρο Πασκάλ (του «Narcos» και του «Game of Thrones») να υποδύεται τον ομώνυμο ήρωα, έναν κυνηγό επικηρυγμένων από τον πλανήτη Μάνταλορ. Η επιλογή του κεντρικού ήρωα και η γενικότερη αισθητική, κρίνοντας από το παραπάνω teaser που προβλήθηκε τον Απρίλιο στο Star Wars Celebration του Σικάγο, δείχνουν πως  μπορούν να ανοίξουν τη σειρά σε ένα κοινό πέρα από τους φανατικούς του «Star Wars».

9. «Wild Cards»

Δύο σειρές ετοιμάζει το δίκτυο Hulu με υλικό από το «Wild Cards», μία σειρά από μυθιστορήματα και διηγήματα επιστημονικής φαντασίας πάνω από 40 συγγραφέων, την οποία ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν του «Game of Thrones» επιμελείται μαζί με τη Μελίντα Σνόντγκρας από το 1987 μέχρι σήμερα. Η σειρά μετράει μέχρι σήμερα 27 βιβλία, χωρίς σε αυτά να υπολογίζουμε τα γκράφικ νόβελ και τα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει. Στην εναλλακτική πραγματικότητα του «Wild Cards», ένας εξωγήινος ιός χτύπησε την ανθρωπότητα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξαφανίζοντας το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από τους υπόλοιπους, το 9% μεταλλάχθηκαν και παραμορφώθηκαν (οι Jokers), ενώ το 1% απέκτησε υπερδυνάμεις (οι Aces). Ο ιός περνάει από γενιά σε γενιά και εκδηλώνεται ξαφνικά όταν ο κομιστής του ζήσει μία τραυματική εμπειρία. Εκείνη τη στιγμή θα πεθάνει, θα παραμορφωθεί ή θα γίνει... υπεράνθρωπος – γι' αυτό και ο ιός ονομάζεται Wild Card.

10. «The Watchmen»

Κάθε φαν των κόμικς που σέβεται τον εαυτό του έχει πολύ ψηλά στην εκτίμησή του το graphic novel «Watchmen» των Άλαν Μουρ και Ντέιβ Γκίμπονς από το 1987. Μια δυστοπική ιστορία για μια εναλλακτική πραγματικότητα, όπου ο πόλεμος του Βιετνάμ κερδήθηκε από τις ΗΠΑ, το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, ο Νίξον είναι ακόμη Πρόεδρος, οι υπερήρωες δουλεύουν για την κυβέρνηση και όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί διώκονται από το νόμο. Ο Ζακ Σνάιντερ το 2009 έκανε μια πολύ τίμια προσπάθεια να το μεταφέρει στον κινηματογράφο. Οι κριτικοί δεν το λάτρεψαν (για να το πούμε ευγενικά), αλλά οι φαν παραδέχτηκαν τον σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό. Φέτος το φθινόπωρο το HBO θα προβάλλει τη σειρά «Watchmen», που τοποθετείται χρονικά αρκετά χρόνια μετά το κόμικ. Και το πρώτο τρέιλερ δείχνει ότι θα είναι αρκετά κοντά στο πνεύμα των Μουρ και Γκίμπονς, δηλαδή καμία σχέση με Avengers, Aquaman και τις άλλες ταινίες που είδαμε τελευταία. Το καστ περιλαμβάνει τους Τζέρεμι Άιρονς, Ρετζίνα Κινγκ, Ντον Τζόνσον, Τζον Σμαρτ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον κ.ά.

πηγή: reader.gr