Ο πόλεμος Netflix - NBC για τη δημοφιλή σειρά «The Office»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 16:01 Ο πόλεμος Netflix - NBC για τη δημοφιλή σειρά «The Office»

Η μάχη έχει νικητή και η ημερομηνία είναι το 2021.

Το «The Office» μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται, καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix και χιλιοτραγουδισμένη στα πέρατα του κόσμου.

Ή, σωστότερα, ήταν, καθώς από το 2021 θα στριμάρει αποκλειστικά στο NBCUniversal, το οποίο θέλει πίσω την αχτύπητη σειρά. Και δικαιωματικά.

Η συμφωνία του Netflix με το NBCUniversal λήγει το 2020, δίνοντας έτσι στην εταιρία τη δυνατότητα να πάρει πίσω τα δικαιώματα προβολής της δικής της σειράς. Το NBCUniversal έχει ήδη μετατρέψει το «The Office» στο βαρύ πυροβολικό της δικής του streaming πλατφόρμας, η οποία θα κονταροχτυπηθεί με όλες αυτές που υπάρχουν ήδη ή ετοιμάζονται ολοταχώς.

Όσο για το ακραία δημοφιλές «The Office», το Netflix μας είπε πως ο συνολικός χρόνος παρακολούθησής του ανήλθε στα 52 δισ. λεπτά το 2018, αντιπροσωπεύοντας το 3% του χρόνου που πέρασαν οι χρήστες στο συγκεκριμένο δίκτυο. Και μετά ομολόγησε τα κακά μαντάτα…

Ο CEO του NBCUniversal, Steve Burke, το έλεγε από καιρό πως το δίκτυο «θα προσπαθήσει να πάρει πίσω τίτλους σαν το "The Office" μόλις εγκαινιάσει την υπηρεσία του» και αυτό ακριβώς έκανε.

Η σειρά ήταν ο κρυμμένος άσος στον πόλεμο του streaming και νικητής αναδείχτηκε εδώ ο νόμιμος ιδιοκτήτης της. Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και η WarnerMedia, θα αποσύρει τα επίσης λατρεμένα «Friends» της από το Netflix το 2020, όταν λανσάρει τη δική της streaming υπηρεσία.

Το Netflix πλήρωσε 100 εκατ. δολάρια στη WarnerMedia για να κρατήσει τη σειρά για το 2019, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικές είναι κάποιες σειρές για την πορεία ενός ολόκληρου δικτύου…

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση