Οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 18:15 Οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA

Με τη φράση «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» αποφάσισαν να ρίξουν «μαύρο» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Με ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής ανακοινώνει ότι:

«Έχουν περάσει δυόμιση μήνες και οι εργαζόμενοι του MEGA συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το εργασιακό τους μέλλον. Μέχρι τώρα, με αίσθημα ωριμότητας κι ευθύνης και δυσανάλογα μπροστά σε αυτό που τους συμβαίνει, έχουν εκφράσει την διαμαρτυρία τους μόνο με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, με σκοπό να προστατέψουν την δουλειά τους. Παρόλο που αρκετοί συνάδελφοι αρχίζουν και φθάνουν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους χωρίς να αμείβονται.

Το αίσθημα ευθύνης και η σοβαρότητα όμως, φαίνεται πως χαρακτηρίζει μόνο τους εργαζόμενους. Οι οικονομικοί κολοσσοί της χώρας, οι μέτοχοι του καναλιού οι κύριοι Ψυχάρης, Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης με την στάση τους δείχνουν να συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τύχη των εκατοντάδων ανθρώπων που τόσα χρόνια στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ακόμα και τώρα στις δύσκολες στιγμές, το κανάλι. Συνεχίζουν να παίζουν Μονόπολη μεταξύ τους αλλά και με τις τράπεζες, στις πλάτες των εργαζομένων. Και ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό η απλή ιδέα να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε.

Εμείς γνωρίζουμε πως όταν ένας εργαζόμενος χρωστάει, κάνει τα πάντα για να πληρώσει ακόμα και αν δεν έχει. Δανείζεται ή τρέχει να ρυθμίσει τις οφειλές του. Στην περίπτωση του MEGA όμως μάθαμε πως οι οικονομικοί κολοσσοί της χώρας που αναμφισβήτητα έχουν, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν, σφυρίζουν αδιάφορα αγνοώντας τους πάντες και δείχνοντας… άλλους!!! Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας τα μηνιαία έσοδα του σταθμού φθάνουν τα 4.500.000 με 5.000.000 ευρώ το μήνα και η μισθοδοσία ανέρχεται στις 850.000 ευρώ.

Και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Καλούμε επίσης για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση που διατυμπανίζει την μάχη κατά της διαπλοκής, να προστατέψει με νομοθετικές ρυθμίσεις ή και με άλλους τρόπους τους εργαζόμενους του MEGA αλλά και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η ομηρία που τους επιβάλλει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία».

Έτσι οι τεχνικοί αποφασίζουν να σταματήσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μέχρι να λάβουν τις οφειλόμενες αμοιβές τους!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η συμφωνία μετόχων με τραπεζίτες είναι στον αέρα αφού οι μέτοχοι εμφανίζονται απρόθυμοι να βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται και δεν μιλούμε μόνο για τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ έκαστος. Κι αυτό, γιατί οι μέτοχοι λαμβάνουν υπόψιν τους ότι έως το τέλος του 2016 θα χρειαστούν άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για το κανάλι για να μπορέσει να βγεί η χρονιά. Αποτέλεσμα, να μην ξεμπλοκάρονται οι λογαριασμοί του καναλιού και οι διαβουλεύσεις να συνεχίζονται αλλά χωρίς να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση