Game of Thrones: Για κάθε δευτερόλεπτο της «Μάχης των Μπάσταρδων» χρειάστηκαν 128 ώρες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 14:00 Game of Thrones: Για κάθε δευτερόλεπτο της «Μάχης των Μπάσταρδων» χρειάστηκαν 128 ώρες!
Πίσω από τις εικόνες, κρύβεται πολλή και σκληρή δουλειά από τους τεχνικούς των οπτικών εφέ και όχι μόνο

Η ομάδα ειδικών οπτικών εφέ της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, η οποία σάρωσε στα βραβεία «Creative Arts Emmy 2016», που απονεμήθηκαν πριν λίγες μέρες, έδειξε τι χρειάζεται για να κερδίσει κανείς ένα βραβείο Emmy στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για τις ανάγκες της έκτης σεζόν της σειράς χρειάστηκε η συμβολή 120 επαγγελματιών των ειδικών οπτικών εφέ, οι οποίοι εργάζονταν πυρετωδώς 16 ώρες την ημέρα για οκτώ ολόκληρους μήνες. Για την ακρίβεια, για κάθε ένα δευτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου σε σκηνές όπως η «Μάχη των Μπάσταρδων» χρειάστηκαν 128 ώρες σκληρής δουλειάς από τους τεχνικούς των οπτικών εφέ.



Παρ' όλα αυτά ο κόπος των Αυστραλών τεχνικών, που ανέλαβαν το απαιτητικό έργο, απέδωσε καρπούς, καθώς κέρδισαν το βραβείο Emmy Οπτικών Εφέ για τη δουλειά τους στο ένατο επεισόδιο του έκτου κύκλου, με τίτλο «Battle of the Bastards».



 Όπως εξήγησε ο Αυστραλός Glenn Melenhorst, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο: «Πίσω από μένα υπήρχαν 120 άνθρωποι στη Μελβούρνη, οι οποίοι εργάζονταν πάνω σε αυτό». Ο ίδιος μίλησε για την 20λεπτη σκηνή της επικής μάχης στο Winterfell, για την οποία κέρδισε το πολυπόθητο Emmy, εξηγώντας πως: «Ξυπνούσαμε το πρωί και μιλούσαμε μέσω Skype με τους ανθρώπους στις ΗΠΑ, για τους οποίους ήταν απόγευμα. Όσο εκείνοι κοιμούνταν τη νύχτα, εμείς δουλεύαμε για να τους παραδώσουμε τις νέες σκηνές το πρωί. Ήταν ένας ωραίος κύκλος».



Η σειρά Game of Thrones κέρδισε το βραβείο καλύτερων Οπτικών Εφέ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στα Creative Arts Emmy 2016 απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία. 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση