Οι μπάντες και τα τραγούδια που αγαπήσαμε στην 10η Εντολή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 11:54 Οι μπάντες και τα τραγούδια που αγαπήσαμε στην 10η Εντολή

Το μυστήριο, τα εγκλήματα, το θρίλερ που δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν είχε επενδυθεί από αυτές τις μουσικές (Vids)

Πώς θα ήταν το "Twin Peaks" του Ντέιβιντ Λιντς χωρίς τη μουσική του Αντζελο Μπανταλαμέντι;

Στην Ελλάδα, δεν έχουμε Ντέιβιντ Λιντς, έχουμε όμως, ευτυχώς, Πάνο Κοκκινόπουλο. Ο οποίος επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος με την10η Εντολή, μαζί με την οποία επιστρέφουν και οι μουσικές που αγαπήσαμε.

Μια ολόκληρη δεκαετία μετά την πρώτη προβολή της, η αστυνομική σειρά που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον τηλεοπτικό χάρτη, επανέρχεται στον Alpha με νέο κύκλο αυτοτελών επεισοδίων από την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.

Η σειρά του Π. Κοκκινόπουλου που ακροβατούσε πάντα ανάμεσα στο αστυνομικό θρίλερ, το φιλμ νουάρ και τη μαύρη κωμωδία, χαρακτηριζόταν πάντα από την πολύ προσεκτική μουσική επένδυση της.

Μέσα από τα 93 μέχρι το 2007 επεισόδια της, η 10η Εντολή σύστησε στο ευρύ κοινό συγκροτήματα που αγαπήθηκαν, ήρθαν ή έρχονται ακόμα στην Ελλάδα και γεμίζουν τους συναυλιακούς χώρους που τα φιλοξενούν.

Nick Cave, Madrugada, Blackfield, Walkabouts, Midnight Choir, Tenderloud, Tom McRae, Archive, Motorpsycho, Mazzy Star, Placebo, Godspeed You! Black Emperor, ανάμεσα τους.

Οι μπάντες όμως που "τιμήθηκαν" περισσότερο από κάθε άλλον καλλιτέχνη, ήταν αναμφίβολα οι 16 Horsepower και οι μετέπειτα Woven Hand του David Eugene Edwards.

Χαρακτηριστικές σκηνές που συνδέσαμε με την ελεγειακή μουσική των 16 Horsepower:

Μία ακόμα χαρακτηριστική σκηνή με το "Sirens" των Madrugada:

Στο παρακάτω επεισόδιο εμφανίστηκε ο ηθοποιός και τραγουδιστής του συγκροτήματος "Υianneis", Λάμπρος Φιλίππου. Ακούγεται τη διασκευή του Johnny Cash στο θρυλικό "Hurt" του Trent Reznor:

Και η τελευταία (μέχρι σήμερα) σκηνή με το "Un Monton De Estrellas" του Polo Montañez:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική επιμέλεια γίνεται από τον ίδιο τον Πάνο Κοκκινόπουλο που έχει αποφασίσει να αναλαμβάνει προσωπικά την επιλογή των κομματιών με τα οποία θα "ντύνει" τις σκηνές τους.

Ας θυμηθούμε το intro της σειράς με τη μουσική του Μάριου Στρόφαλη:

Η λίστα με τις μουσικές επιλογές μας από τη σειρά:

Για την ιστορία το πρώτο, νέο αυτοτελές επεισόδιο της σειράς ονομάζεται "Σιωπή" και αφορά την ιστορία της Μαρίας.

Η Μαρία είναι κωφάλαλη και μαζί με άλλες τρεις κοπέλες, είναι μετανάστριες, θύματα του "trafficking" και του παράνομου δουλεμπορίου. Ζουν φυλακισμένες κάτω από άθλιες συνθήκες και εργάζονται καταναγκαστικά ως ιερόδουλες σ’ ένα "σπίτι" που ανήκει στην Θεώνη, την οποία θα υποδυθεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η κυριαρχία της Θεώνης και η εξουσία που ασκεί στα κορίτσια είναι απόλυτη. Όταν εξαιτίας της υπερβολικής βίας ενός πελάτη ένα κορίτσι χάνει τη ζωή του, η Μαρία δεν αντέχει άλλο και αποφασίζει να εκδικηθεί. Με όπλο τη σιωπή και την τόλμη της, παλεύει να ξεφύγει απ’ το αδιέξοδό της.

Προκειμένου όμως να σωθεί, οδηγείται σε οριακές αποφάσεις και αδιέξοδα.

 Στο πρώτο επεισόδιο πρωταγωνιστούν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεώνη), Λένα Παπαληγούρα (Μαρία), Αργύρης Ξάφης (Παύλος), Σίσσυ Τουμάση (Ιρίνα), Ρομάννα Λόμπατς (Ναταλία), Σοφία Γεωργοβασίλη (Σάρα), Κρις Ραντάνοφ (Γκέοργκ), και Ανδρέας Βούλγαρης (Κώστας).

Για να ακούσετε τα κομμάτια μέσω Spotify, μπορείτε να συνδεθείτε με τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Facebook.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση