Αποκάλυψη; Είναι αυτό το τέλος του Game of Thrones;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:19 Αποκάλυψη; Είναι αυτό το τέλος του Game of Thrones;

Μήπως το τέλος του Game of Thrones είναι γνωστό και δεν το έχουμε καταλάβει; Σύμφωνα με συντάκτη της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο Μάρτιν το αποκάλυψε το 2015 σε συνέντευξή του στο The New Yorker.

Ο Ντάνκαν Λέι έχει μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία, η τελική μάχη δεν θα είναι με τον Βασιλιά της Νύχτας και τους νεκρούς αλλά με την Σέρσεϊ Λάνιστερ.

Τρεις εξιστορήσεις θα παρακολουθήσουμε στον τελευταίο κύκλο σημειώνει ο Ντάνκαν Λέι:

Ο Θίον θα σκοτώσει τον Γιούρον και θα απελευθερώσει τη Γιάρα. Η Άρια και η Σάνσα, με τη βοήθεια του Τζέιμι, θα καταστρέψουν τη Σέρσεϊ και έτσι θα αφήσουν ανεπηρρέαστους τον Τζον και την Ντενέρις να αποτελειώσουν τον Βασιλιά της Νύχτας.

Σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, την συγκεκριμένη ένδειξη τη δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, είχε πει:

"Έχω ήδη πει ότι ο τόνος που επιδιώκω για το τέλος είναι γλυκόπικρος. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Τόλκιν άσκησε πάνω μου μεγάλη επιρροή και λατρεύω το πώς τελείωσε το 'Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών'. Τελειώνει με νίκη, αλλά είναι μια γλυκόπικρη νίκη. Ο Φρόντο δεν θα είναι, πια, ποτέ ολόκληρος, φεύγει για τις Χώρες που δεν Πεθαίνουν, και οι άλλοι ζουν τη ζωή τους. Και το καθάρισμα του Σάιρ - θαυμάσια δουλειά, την οποία δεν κατάλαβα όταν ήμουν 13 χρονών: 'Γιατί είναι αυτό εδώ; Η ιστορία έχει τελειώσει;'. Αλλά, κάθε φορά που το διάβαζα, καταλάβαινα όλο και πιο πολύ το ευφυές αυτού του κομματιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός είναι ο τόνος τον οποίο στοχεύω. Τώρα, το αν το καταφέρνω ή όχι θα το κρίνουν άνθρωποι σαν κι εσάς και οι αναγνώστες μου".

Υπενθυμίζεται ότι στο "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", μετά την επιτυχία του Φρόντο και του Σαμ στη Μόρντορ και την καταστροφή του Σάουρον, οι δυο τους, μαζί με τον Πίπιν και τον Μέρι, επιστρέφουν στο Σάιρ για να το βρουν υπό την εξουσία του Σάρουμαν. Ο οποίος σαφώς και είναι ελάσσων "κακός" σε σύγκριση με τον Σάουρον - ακριβώς όπως η Σέρσεϊ σε σύγκριση με τον Βασιλιά της Νύχτας -, αλλά η τελευταία σύγκρουση και τελική νίκη θα συμβεί εδώ.

Υπάρχει όμως μία "καλή" απορία. Εάν πρόκειται να είναι γλυκόπικρο το τέλος του Game of Thrones, ποιά θα είναι η "πικρή" του πλευρά; Τι θα συμβεί που θα χαλάσει την απόλυτη ευτυχία;  Υπομονή έως το 2019...

thetoc.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση