Είναι επίσημο! «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έρχεται στη μικρή οθόνη με πρίκουελ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:13 Είναι επίσημο! «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έρχεται στη μικρή οθόνη με πρίκουελ

Η Warner, η Amazon και οι κληρονόμοι του Τόλκιν συμφώνησαν για την τηλεοπτική μεταφορά του έπους της Μέσης Γης.

Ο παγκόσμιος παροξυσμός που επέφερε τα τελευταία χρόνια το «Games of Thrones» έχει οδηγήσει τα υπόλοιπα στούντιο στην αναζήτηση ιδεών ώστε να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη επιτυχία. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να επενδύσουν σε κάτι καινούριο, αρκεί να κοιτάξουν τους καταλόγους με τις μεγαλύτερες παραγωγές του παρελθόντος. 

Αυτό φαίνεται να σκέφτεται η Warner που εδώ και λίγο καιρό ήταν σε συζητήσεις με την Amazon ώστε να μεταφέρουν το μεγαλείο της Μέσης Γης στη μικρή οθόνη. Στο σχεδιασμό συμμετέχει προσωπικά και ο πρόεδρος της Amazon, Τζεφ Μπέζος (κάτι που σπάνια έχει κάνει ως τώρα), γεγονός που πιστοποιεί τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, αλλά και την προσπάθειά του να αλλάξει πολιτική στον τρόπο δημιουργίας των σειρών του δικτύου. Ήδη η εταιρεία βάζει στην άκρη εκλεπτυσμένες προσπάθειες που εμπνέονται από το σήμερα, σαν το «Transparent» και το «Mozart in the Jungle», και ψάχνει μια υπερπαραγωγή με σκοπό τη σαρωτική, παγκόσμια επιτυχία.

Η Warner από την άλλη, μετά τα λιγότερο πετυχημένα «Χόμπιτ» αλλά και μια επίπονη δικαστική διαμαχη με τους κληρονόμους του Τόλκιν, προσπαθεί να αξιοποιήσει ξανά έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς της. Το ίδιο έκανε και με τον «Χάρι Πότερ», ξεκινώντας τα εντυπωσιακά «Φανταστικά Ζώα», και δε θα έλεγε όχι στην κεφαλαιοποίηση της κληρονομιάς που έχουν αφήσει οι τρεις ταινίες του Τζάκσον, οι οποίες έκαναν προσιτό το σύμπαν του Τόλκιν σε όλη σχεδόν τη σύγχρονη γενιά θεατών, ανανεώνοντας και το ενδιαφέρον για τα βιβλία του.

Τελικά τα χέρια δόθηκαν και η συμφωνία έκλεισε. Μάλιστα η παραγωγή έχει πάρει οδηγίες για πολλαπλές σεζόν που θα μας μεταφέρουν στα γεγονότα, πριν από τις οσκαρικές ταινίες του Πίτερ Τζάκσον. Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου:

Τοποθετημένη στη Μέση Γη, η τηλεοπτική προσαρμογή θα εξερευνήσει νέες ιστορίες που προηγούνται της «Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού» του Τόλκιν. Η συμφωνία περιλαμβάνει και πιθανές spin-off σειρές.

Με αυτή τη διευρίνιση και αφού η τριλογία του «Χόμπιτ» έχει μεταφερθεί ήδη στον κινηματογράφο, λέτε να δούμε μία σειρά που θα βασίζεται στο «Σιλμαρίλλιον», την επική δημιουργία του κόσμου γεμάτη ηρωικούς πολέμους, πτώση πολιτισμών, την Ιστορία των νάνων και των ξωτικών κλπ ή ξεχωριστές ιστορίες που θα ζωντανεύσουν ξανά τον κόσμο της Μέσης Γης;

Και να σκεφτεί κανείς πως πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να σκεφτούμε τέτοιες επικές διασκευές για τις ίντσες της μικρής οθόνης...

cinemagazine.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση