Πένθος στο ελληνικό σινεμά: Απεβίωσε η Μαρία Ζαφειράκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 20:04 Πένθος στο ελληνικό σινεμά: Απεβίωσε η Μαρία Ζαφειράκη

Η Μαρία Ζαφειράκη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μαρία Ζαφειράκη. Όπως κάνει γνωστό το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Μαρία Ζαφειράκη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

Στην ιστοσελίδα του, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Μαρίας Ζαφειράκη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της, στους φίλους της και στους συναδέλφους της, και σημειώνει:

«Η Μαρία γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Υπήρξε ένας άνθρωπος του θεάτρου πιστή στην τέχνη της που πάλεψε για να κρατήσει υψηλά τα πιστεύω της. Από το ξεκίνημα της ως ηθοποιός έγινε μέλος του ΣΕΗ (28/01/1956). Δουλέψε παραπάνω από 40 χρόνια στο θέατρο με την πρώτη της εμφάνιση το 1955 στο έργο ΟΘΕΛΛΟΣ του Σαίξπηρ με τον θίασο του Καρούσου που ανέβηκε στο θέατρο ΕΣΠΕΡΟΣ στην Θεσσαλονίκη. Πλούσια ήταν η παρουσία της και στον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έλαβε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα αλλά και σε εκπομπές συνέχειας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της, στους φίλους της και στους συναδέλφους της».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση