Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίαν Μακ Κέλλεν: περιοδεία σε 80 θέατρα για τα 80 του χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 10:16 Ίαν Μακ Κέλλεν: περιοδεία σε 80 θέατρα για τα 80 του χρόνια

Ο κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός θα επισκεφτεί μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ίαν Μακ Κέλλεν γιορτάζει τα 80 του χρόνια με περιοδεία 80 ημερών ακι η είδηση κάνει το γύρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Ο κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός θα επισκεφτεί μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και θέατρα φτιαγμένα από ερασιτεχνικές ομάδες, παμπ, θεατρικές σχολές και μικρά κέντρα τέχνης, πολλά από τα οποία έχουν προσωπική σχέση για τον ηθοποιό.

Η περιοδεία ξεκινάει τον Ιανουάριο με δύο νύχτες στο τοπικό θέατρο του, το Space, στο ανατολικό Λονδίνο. Οι μεταγενέστερες ημερομηνίες περιλαμβάνουν το θέατρο Belgrade του Coventry, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική δουλειά ("Έμεινα ένα χρόνο, με £ 8.50 την εβδομάδα"), το θέατρο Cambridge Arts, όπου δούλεψε ως προπτυχιακός φοιτητής και το θέατρο Wigan Little, στο οποίο είδε την πρώτη παραγωγή έργου του Σαίξπηρ σαν παιδί.

Η παράσταση θα ξεκινάει με τον Gandalf και πιθανότατα θα τελειώσει με μια πρόσκληση στο κοινό να ανέβει μαζί του στη σκηνή. Ο Μακ Κέλλεν θα προσαρμόσει τις παραστάσεις τους στους χώρους που θα επισκεφθεί και λέει ότι « θα ήθελα να κάνω το ντεμπούτο μου στο μοναδικό LGBT θέατρο του Λονδίνου».

Θα γιορτάσει τα γενέθλιά του, στις 25 Μαΐου, με μια παράσταση στο Bolton, όπου μεγάλωσε και «ανακάλυψε στα τρία επαγγελματικά θέατρα που υπάρχουν εκεί, ένα πάθος για δράση, που ποτέ δεν ξεθωριάζει».

Ο Μακ Κέλλεν θα επισκεφθεί και το θέατρο του Δούκα της Υόρκης στο West End, όπου έκανε το ντεμπούτο του στο Λονδίνο το 1964 και πρόσφατα υποδύθηκε τον συγκλονιστικό βασιλιά Λιρ.

Η σόλο περιοδεία ολοκληρώνεται στην τεράστια σκηνή Olivier του Εθνικού Θεάτρου, σε μια παράσταση που τη θεωρεί πρόκληση. Τα έσοδα της περιοδείας θα πάνε για καλό σκοπό, στα θέατρα στα οποία θα δώσει παραστάσεις προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για τεχνικές βελτιώσεις και προγράμματα κοινοτικής εμβέλειας.

newsit.gr