Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 15:08 Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο παγκόσμιου φήμης συνθέτης τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Αντωνίου είχε καταγωγή – από την πλευρά της μητέρας του – από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το χωριό Αβδού Πεδιάδος. Μάλιστα, η σχέση με την Κρήτη ήταν άριστη και συχνά κατέβαινε στο νησί για διακοπές.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Αντωνίου

Ο Θεόδωρος Αντωνίου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1935 στην Αθήνα και ήταν συνθέτης και μαέστρος. Τα έργα του ποικίλουν  από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, από τον κινηματογράφο και το θέατρο, μουσική για σόλο ορχηστρικά έργα.

Εκτός από την καριέρα του ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, κατείχε επίσης τη θέση του καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η εκπαίδευση περιελάμβανε σπουδές στο βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, το Ελληνικό Ωδείο και τη διεξαγωγή τόσο στο Hochschule für Musik και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο στο κέντρο της πόλης: Ντάρμσταντ είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Herder από το Alfred Toepfer Stiftung F. V. S.

Πηγή: cretapost με πληροφορίες από Wikipedia