Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά θέατρα στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 12:48 Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά θέατρα στον κόσμο

Από την Κίνα μέχρι το Ηρώδειο και από τη Σκάλα του Μιλάνου μέχρι το Κάρνεγκι Χολ, αυτές είναι μερικές από τις ωραιότερες αίθουσες του κόσμου.

Ο κόσμος είναι γεμάτος εντυπωσιακές αίθουσες και οι προσπάθειες για να γίνουν οι αίθουσες των θεαμάτων οπιο ελκυστικές είναι συνεχείς. Κάποιες έχουν το προνόμιο του να βρίσκονται σε μέρη εμβληματικά, άλλες χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Χωρίς αμφιβολία οι αίθουσες είναι ένας σοβαρός λόγος για να επιλέξει κάποιος ένα θέατρο και να απολαύσει ένα θέαμα θεατρικό, μουσικό, βιώνοντας και τη μοναδική εμπειρία του χώρου που το φιλοξενεί. 

Το αρχικό Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού χτίστηκε το 161 μ.Χ. από μια εύπορη αριστοκρατική οικογένεια, αλλά σχεδόν 100 χρόνια αργότερα το αμφιθέατρο καταστράφηκε. Το θέατρο ανακατασκευάστηκε το 1950 και έκτοτε αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό του θεατρικού κόσμου. Μέσα στην καρδιά της Ακρόπολης, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι ο τέλειος υπαίθριος χώρος όπου η σύγχρονη μουσική συναντά την αρχαία ατμόσφαιρα.

Shakespeare’s Globe
Shakespeare’s Globe

Παρότι δεν είναι το πρωτότυπο Shakespeare’s Globe που συνδέθηκε με τον περίφημο Σαίξπηρ, αυτό το ανακατασκευασμένο, ελισαβετιανής αρχιτεκτονικής θέατρο είναι όσο πιο κοντά μπορείς να βρεθείς στον αυθεντικό Σαίξπηρ σήμερα. Αυτό το μοναδικό χτίσμα δημιουργήθηκε σύμφωνα με το ακριβές πρότυπο του προκατόχου του -χωρίς δομικό χάλυβα και με αχυρένια στέγη. Αν, ωστόσο, δεν σου αρέσει ο Σαίξπηρ αλλά θέλεις να ζήσεις την εμπειρία μιας παράστασης εκεί, το θέατρο ανεβάζει και άλλες παραγωγές.

Carnegie Hall
Carnegie Hall

Αρχικά χτισμένο το 1891, το Carnegie Hall προοριζόταν για το Ορατόριο και την Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές του '60 όμως δεν στεγάζει κάποιο μόνιμο σύλλογο. Είναι δημοφιλής προορισμός για μεγάλους κλασικούς συνθέτες, ενώ έχει γίνει το επικρατέστερο μέρος στέγασης όλων των ειδών μουσικής, από τζαζ και ροκ μέχρι χιπ χοπ.

Ένα από τα πλέον αγαπημένα κτίρια της Μόσχας, τοποθετημένο στην καρδιά της πόλης, το Bolshoi Theater βρίσκεται μέχρι και στο χαρτονίσμα των 100 ρουβλιών των Ρώσων. Έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές έπειτα από καταστροφές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, καθώς και για συντήρηση της ακουστικής του και της εσωτερικής του διακόσμησης. Τα Μπαλέτα Μπολσόι που αποτελούν μόνιμο ένοικο του θεάτρου, είναι από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα του κόσμου. Λόγω της αξίας του ως πολιτιστικό σύμβολο της Ρωσίας, η τιμή εισιτηρίου για μια παράσταση στο Bolshoi είναι λίγο πιο τσιμπημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα θέατρα.

National Centre for Performing Arts / Beijing
National Centre for Performing Arts / Beijing

Είναι γνωστό ως "Το Αυγό" και είναι άμεσα συνυφασμένο με την ανθρωπογενή λίμνη που το περιβάλλει. Τοποθετημένο σε ένα πιο παραδοσιακό σημείο του Πεκίνου, το εντυπωσιακό αυτό θέατρο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση μεταξύ παλαιάς και νέας εποχής. Ο τρούλος του είναι κατασκευασμένος από τιτάνιο και γυαλί και το κτίριο στεγάζει τρεις ξεχωριστούς χώρους -αίθουσα μουσικής, αίθουσα θεάτρου και αίθουσα όπερας- ενώ χωράει μέχρι και 5.000 άτομα.

Teatro Colon
Teatro Colon

Το τεράστιο και πολυτελές Teatro Colon χρειάστηκε σχεδόν 28 χρόνια για να ολοκληρωθεί και θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους συναυλιών στον κόσμο, χάρη στην εντυπωσιακή ακουστική του. Το θέατρο, ανακαινισμένο πρόσφατα αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες μόνο και μόνο για να θαυμάσουν το ίδιο κτίριο, χωρίς απαραίτητα να δουν κάποια παράσταση.

Λίγα θέατρα έχουν φιλοξενήσει πιο διάσημες παραστάσεις και πρωταγωνιστές από το La Scala τα τελευταία 200 χρόνια. Χτισμένο το 1776, το La Scala είναι γεμάτο ιστορικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων που έχουν δώσει ονόματα όπως οι Rossini, Toscanini, Puccini και Verdi.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση