Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νόελ Γκάλαχερ: Μου άρεσε η μαμά μου μέχρι που γέννησε τον Λίαμ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 16:28 Νόελ Γκάλαχερ: Μου άρεσε η μαμά μου μέχρι που γέννησε τον Λίαμ

Οι άνθρωποι που ταρακούνησαν τη μουσική της δεκαετίας τους δεν έχουν παρά μόνο κακά λόγια ο ένας για τον άλλο.

Τον περασμένο μήνα o 54χρονος πλέον Νόελ Γκάλαχερ ένας εκ των δυο θρυλικών μελών του συγκροτήματος των Oasis που με τη μελωδική ευφορία τους καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά, σε ένα ακόμα επεισόδιο της σάγκας μίσους που πρυτανεύει στη σχέση με τον αδερφό του 47χρονο Λίαμ Γκάλαχερ τον κατηγόρησε για εκφοβισμό προς τις γυναίκες με αφορμή επιθετικά κείμενα που έστειλε στην έφηβη κόρη του Αναΐς.

Η σχέση τους όπως φανερώνεται για άλλη μια φορά στη συνέντευξη που δίνει στον Γκάρντιαν έχει παραδοθεί σε ένα δηλητήριο που τη βυθίζει στο πιο χαμηλό σημείο που μπορεί να υπάρξει. Αφορμή για τη συνέντευξη τα νέα τραγούδια του Νόελ, -ένα από αυτά, το "This Is The Place", κυκλοφορεί σύντομα-, αλλά φυσικά η συζήτηση δε μπορεί να ξεφύγει από την οικογένεια και τη σχέση με τον αδερφό του. 

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ο Νόελ Γκάλαχερ σε μια συνέντευξη είπε για τον αδερφό του  «Προτιμώ να φάω τα δικά μου σκ…ά», παρά να ακούσω αυτόν τον στόκο να δολοφονεί τα ίδια του τα τραγούδια». Τα συναισθήματα εξακολουθούν να είναι αμοιβαία, καθώς ο Λίαμ παραδέχτηκε επίσης πρόσφατα ότι θέλει να δώσει μπουνιά στον αδερφό του.

Ο Νόελ στη συνέντευξη μίλησε για τα πυρηνικά και το Μπρέξιτ και δεν παρέλειψε να πει ξανά την άποψή του για το Γκλάστονμπερι, στο οποίο πιστεύει «δε χωράει η χιπ-χοπ μουσική». Με τα χρόνια ομολόγησε πως έχει γίνει μια περσόνα γκρινιάρη γέρου, "Αισθάνομαι σύγχρονος από ορισμένες απόψεις και παλιομοδίτικος σε άλλους" αλλά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα παιδιά του, την Αναΐς, τον Ντόνοβαν και τον Σόνι που είναι στην εφηβεία να ακούνε πράγματα που τον βοηθούν να συμβαδίζει με το γύρω του μεταβαλλόμενο πολιτιστικό τοπίο. Τον περασμένο μήνα προσπαθούε να καταλάβει τη μουσική του Stormzy, όταν τον είδε στο Γκλαστονμπέρι με το γιλέκο του με τη βρετανική σημαία από τον Μπάνκσι που σημαίνει πολλά σήμερα που η χώρα κλυδωνίζεται με το Μπρέξιτ. Γκάλαχερ και Στόρμζι δεν έχουν μουσική σχέση μεν αλλά και οι δυο προέρχονται από την εργατική τάξη, άλλωστε και οι Όασις στις θριαμβευτικές εμφανίσεις τους στο Μάντσεστερ Σίτι το 1996 - Cool Britannia, έδειχναν την εικόνα μιας χώρας που κινείται χρόνια από τον κανόνα των Τόρις. 

Το 2008, ο Gallagher κατηγορήθηκε ότι είπε ότι ο Jay-Z ήταν η "λανθασμένη" πράξη του φεστιβάλ Γκλάστονμπερι. «Φυσικά, οι αξιότιμοι συνάδελφοί σας στον Γκάρντιαν το έκαναν μεγαλύτερο θέμα από όσο ήταν» λέει σήμερα. Ο ίδιος υποστηρίζει με αφορμή την εμφάνιση του Τζέρεμι Κόρμπιν στο φεστιβάλ ότι η παρουσία των πολιτικών δεν έχει νόημα, «το φεστιβάλ δεν είναι πολιτικό ριάλιτι. 

Ο ίδιος ομολογεί ότι δεν είδε το πρόσφατο ντοκιμαντέρ για την ιστορία τους, αφού το θεωρεί ένα διαφημιστικό ντοκιμαντέρ από τη μεριά του Λίαμ. Άλλωστε με την ανακοίνωση του ντοκιμαντέρ άρχισε ο προσφιλής πόλεμος των δυο αδερφών με μηνύσεις και σκληρές κουβέντες. Κατά τον Νόελ, ο Λιαμ χάθηκε με την κατάρρευση των Όασις, ενώ στο ντοκιμαντέρ ο Νόελ εμφανίζεται απομονωμένος και αδιάφορος, ο αδελφός που δεν ήταν εκεί για τον Λιαμ, όταν αγωνιζόταν με το διαζύγιό του από τη Νικόλ Άπλετον.

Τα δυο αδέρφια συναντήθηκαν τελευταία φορά πριν τρία χρόνια στο στάδιο Etihad όταν η πόλη κέρδισε το πρωτάθλημα. Δεν ακούσει τα άλμπουμ του αδερφού του, γιατί δε μπορεί να ακούει τη φωνή του. « Αυτό που ακούω από αυτόν είναι απλά ένα φορτίο χολής ... θυμωμένη ανοησία », λέει. «Νομίζω ότι, αν έβαζα  τους δύο γιους μου σε ένα δωμάτιο – όταν ήταν 9 και 11 ετών- για περίπου 45 λεπτά, θα μπορούσαν πιθανώς να συγκεντρώσουν κάτι καλύτερο από αυτό το νέο single του» συμπληρώνει δείχνοντας ότι ο πόλεμος δε θα σταματήσει ποτέ. 

Η ιστορία του Νόελ και του Λίαμ Γκάλαχερ

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της γενιάς τους. Οι OASIS,  το δημιούργημα των δυο αδερφών Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ , δυο πάμφτωχων παιδιών από τις εργατικές κατοικίες Μάντσεστερ απόλαυσαν μια διαδρομή στο σταρ - σύστεμ και στον κόσμο της μουσικής όσο λίγοι.

Ταρακούνησαν όσο λίγοι το χώρο της μουσικής και είναι αυτοί που το 1996, στο Knebworth σε ένα χώρο που χωράει 250.000 κόσμο, όχι μόνο κάνουν συναυλία γεμίζοντάς τον αλλά έχοντας έξω από τα κάγκελα του συναυλιακού χώρου 2.000.000 κόσμο να περιμένει. Κατέκτησαν τον κόσμο, αλλά βυθισμένοι στη ματαιοδοξία -δήλωναν αλαζονικά ότι είναι το καλύτερο συγκρότημα στο κόσμο- και την παράνοια των ναρκωτικών και του προσωπικού «αδερφικού» τους ανταγωνισμού, με συνεχείς καβγάδες που έχουν γράψει ιστορία  -μια φορά ο Νόελ χτύπησε με μπαστούνι κρίκετ τον Λίαμ, και εκείνος του απάντησε, πετώντας του ένα μεταλλικό κάδο, έγραψαν οριστικά το τέλος τους, αφού αυτά που τους χώριζαν ήταν περισσότερα από αυτά που τους είχαν ενώσει. 

Το οριστικό τέλος γράφτηκε στις 28 Αυγούστου του 2009, μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια Γκάλαχερ στα παρασκήνια, κατά την οποία λέγεται ότι ο Λίαμ με ένα τσεκούρι έσπασε την κιθάρα του Νόελ, ο μάνατζερ του συγκροτήματος ακύρωσε την συναυλία τους στο Rock en Seine κοντά στο Παρίσι λίγα μόλις λεπτά πριν αυτή αρχίσει, ακυρώνοντας και όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Oasis, λέγοντας ότι το συγκρότημα «δεν υπάρχει πια.»

Δύο ώρες αργότερα, ο Νόελ θα εμφανιστεί στην ηλεκτρονική σελίδα του συγκροτήματος, γράφοντας ότι «με κάποια λύπη και πολύ ανακούφιση... Σήμερα αποχωρώ από τους Oasis. Κάποιοι θα πουν και θα γράψουν ότι θέλουν, μα απλώς δεν μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω με τον Λίαμ ούτε μία μέρα παραπάνω.» 

Η επαφή τους από τότε είναι περισσότερο «πολεμική» και λιγότερο αδερφική. Κατά καιρούς επιτίθενται ο ένας στον άλλο με απίστευτη σφοδρότητα. Μετά από μια δεκαετία μίσους και με σενάρια «εκεχειρίας να εμφανίζονται κάθε τόσο στα μίντια, ήρθε η ώρα για ένα τελευταίο επεισόδιο στην πάντα θυελλώδη σάγκα της σχέσης τους. 

πηγή: thetoc.gr