Συντετριμμένες στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η σύζυγός του και η κόρη τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:21 Συντετριμμένες στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η σύζυγός του και η κόρη τους

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 63 του χρόνια, βυθίζοντας στην θλίψη όλη τη χώρα. Φίλοι, συνάδελφοι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και απλός κόσμος βρέθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Η σορός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είχε μεταφερθεί νωρίτερα στην εκκλησία στο κοιμητήριο Ζωγράφου, με την σύζυγό του, Ελένη, και την κόρη τους, Μαρία, να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Ο χώρος ήταν γεμάτος στεφάνια στη μνήμη του, με εκείνο της ΚΝΕ (σ.σ. ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας εμφανιζόταν συχνά στα φεστιβάλ του ΚΚΕ) που ήταν κατακόκκινο να ξεχωρίζει, αλλά και αυτό της οικογένειάς τους, στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο».

Η σύζυγός του και η κόρη τους ήταν οι τραγικές φιγούρες κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της σορού στο νεκροταφείο. Κρατώντας αγκαλιά η μία την άλλη, με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς συντετριμμένες, οδήγησαν τον αγαπημένο τους άνθρωπο στην τελευταία του κατοικία. Στο πλευρό τους, μάλιστα, βρισκόταν και ο Διονύσης Τσακνής, στενός φίλος και συνάδελφος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος απηύθυνε έναν σπαρακτικό επικήδειο στην εκκλησία.

πηγή: Tlife.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση