Έκλεψαν μετάλλια και κοσμήματα μεγάλης αξίας από το μουσείο της Στάζι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:06 Έκλεψαν μετάλλια και κοσμήματα μεγάλης αξίας από το μουσείο της Στάζι

Η προηγούμενη θεαματική κλοπή ήταν το 2017 όταν μια ομάδα ανδρών μπήκε στο Μουσείο Bode και έκλεψε ένα χρυσό νόμισμα 100 κιλών αξίας περίπου 3,75 εκ. ευρώ.

Λίγες μέρες μετά την κλοπή στο μουσείο της Δρέσδης μια άλλη κλοπή σε γερμανικό μουσείο  αναστατώνει τις αρχές που έχουν ήδη επιχειρήσει να συνδυάσουν τη δράση στα δυο ριφιφί. Το μουσείο της Στάζι που βρίσκεται στο Βερολίνο ήταν ο νέος στόχος των ληστών που  έκλεψαν αντικείμενα χιλιάδων ευρώ. 

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κλέφτες εισήλθαν στο Μουσείο Στάσι την Κυριακή το πρωί από μια σκάλα στη στέγη και αναρριχήθηκαν σε ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Έχουν αφαιρέσει από το μουσείο μετάλλια της κομμουνιστικής περιόδου και κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ από το μουσείο που βρίσκεται σήμερα στην πρώην έδρα της μυστικής αστυνομίας της Ανατολικής Γερμανίας στην περιοχή  Lichtenberg της Γερμανικής πρωτεύουσας. 

Η κλοπή έρχεται λίγες ημέρες αφού οι κλέφτες έκλεψαν τα διαμάντια αξίας εκατομμυρίων ευρώ από το μουσείο Green Vault της Δρέσδης σε μια από τις πιο θεαματικές κλοπές μουσείων διεθνώς. Η προηγούμενη θεαματική κλοπή ήταν το 2017 όταν μια ομάδα ανδρών μπήκε στο Μουσείο Bode του Βερολίνου και έκλεψε ένα χρυσό νόμισμα 100 κιλών αξίας περίπου 3,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Άσχετα με την αξία των αντικειμένων, κάθε κλοπή όπως δήλωσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι διαταράσσει το αίσθημα της ασφάλειας, άλλωστε τα αντικείμενα των μουσείων είναι θησαυροί ασχέτως της μικρής ή μεγάλης αξίας τους. Οι κλέφτες πάντως θα βρουν μια αγορά πολύ μεγάλη με φανατικούς συλλέκτες που ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με μετάλλια.

Τα κοσμήματα που αφαίρεσαν οι ληστές συμπεριλαμβάνουν σκουλαρίκια, δαχτυλίδια με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους, χρυσά ρολόγια που είχαν κατασχέσει οι αρχές από ανατολικογερμανούς πολίτες. 

φωτο: ΕΡΑ

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση