Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το TEDxAthens 2014 με θέμα “Συμπεράσματα”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 13:16 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το TEDxAthens 2014 με θέμα “Συμπεράσματα”

Το «The Wagon Project» η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης του TEDxAthens 2014. Οι ομιλητές και οι μεγάλες εκπλήξεις

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το 6ο κατά σειρά TEDxAthens, στις 15 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Περισσότερα από 1.200 άτομα έδωσαν το «παρών» ενώ περίπου 1.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του simulcast που φιλοξενήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 12 ώρες γεμάτες ξεχωριστές ομιλίες και προσωπικές ιστορίες που συνέβαλαν στο να βγάλει το Αθηναϊκό κοινό τα δικά του «Συμπεράσματα», δίνοντας ώθηση για να προχωρήσει στο μέλλον με δημιουργικότητα  και θετική διάθεση.

Εικοσιτέσσερις ομιλητές από όλο τον κόσμο ανέβηκαν στη σκηνή του φετινού TEDxAthens και μίλησαν για το αύριο μέσα από τη σοφία και την εμπειρία του παρελθόντος. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι από διάφορους χώρους όπως της τεχνολογίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των γραμμάτων και των τεχνών. Ταυτόχρονα 5  ξεχωριστά performances ταξίδεψαν το κοινό, μέσα από ιδιαίτερες μελωδίες και πολύ χορό.

Επιπλέον, όσοι παρευρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απόλαυσαν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε απλά αλλά πολύτιμα υλικά δίνοντας ένα άρωμα γιορτής στη διοργάνωση. Οι βασικοί πρωταγωνιστές του μενού ήταν το μήλο και η κολοκύθα, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν τη σταδιακή μεταμόρφωσή τους από την αρχική ωμή μορφή τους σε πιο σύνθετες δημιουργίες. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα εδέσματα που περίσσεψαν δόθηκαν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενισχύοντας έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, το πολύτιμο έργο της Οργάνωσης.
 
 Η μεγάλη έκπληξη του φετινού TEDxAthens,που ενθουσίασε το κοινό, ήταν η ανακοίνωση του «The Wagon Project», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2015. Πρόκειται για ένα καινούριο project του TEDxAthensπου θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής ιδεών & απόψεων, ενώνοντας όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της χώρας. Το «The Wagon Project»  είναι ένα όχημα γεμάτο με αισιοδοξία και στο οποίο «ταξιδιώτης» μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς. Εντός των επόμενων ημερών, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του TEDxAthens, καθώς και για το πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει για να ξεκινήσει το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

Στο φετινό ΤΕDxAthens media sponsor ήταν  η 24ΜEDIA και η Huffington Post  Greece. Ο Πρόεδρος της 24ΜEDIA κ. Δημήτρης Μάρης δήλωσε σχετικά «η 24ΜEDIA και πλέον και η Huffington Post Greece, στηρίζουν προσπάθειες που αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές από όλο τον κόσμο και δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα ανάτασης και δημιουργικότητας. Στεκόμαστε αρωγοί στην Ελλάδα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας».    

*Όλες οι ομιλίες θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο YouΤube από την ερχόμενη εβδομάδα

*Photo credits: Sofikitis Photography

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TEDGlobal). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι BillClinton, AlGore, RichardDawkins, BillGates, LaryPage, SergeyBrin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDxεκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDxεκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσω του Youtube.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε ομιλίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com και http://blog.tedxathens.com / ή ακολουθήστε μας στο facebookhttp://www.facebook.com/tedxathens και στο twitter @TEDxAthens. 

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση