Μπαρδέμ – Κρουζ: «Δεν είμαστε αντισημίτες!»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 19:32 Μπαρδέμ – Κρουζ: «Δεν είμαστε αντισημίτες!»


Μετά τις αντιδράσεις από ισραηλινούς, ο Χ. Μπαρδέμ και η Π. Κρουζ στέλνουν και δεύτερη επιστολή για τη γενοκτονία στη Γάζα αναφέροντας ότι ... σέβονται το Ισραήλ

Μερικά ... βήματα πίσω
για τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Πενέλοπε Κρουζ μετά την «αποφασιστική παρέμβαση» που έκαναν στην ΕΕ για τη «γενοκτονία» στη Γάζα. Το ζευγάρι των σταρ επανέρχεται στο θέμα με νέες επιστολές μέσα από τις οποίες είναι προφανές ότι προσπαθούν να τηρήσουν ισορροπίες μετά την έντονη ενόχληση που προκάλεσαν σε Ισραηλίτες. Με ξεχωριστές ανακοινώσεις διευκρίνισαν ότι η μόνη επιθυμία και πρόθεσή τους ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Πενέλοπε Κρουζ: «Δεν θέλω να παρεξήγηθώ»

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι γνώστης της κατάστασης ούτε της πολυπλοκότητας της. Η μόνη επιθυμία και πρόθεση που με έκανε να υπογράψω αυτό το γράμμα ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα. Ελπίζω ότι όλοι επιθυμούν την κατάπαυση του πυρός για να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα και από τις δύο μεριές. Εύχομαι ενότητα και ειρήνη. Πιστεύω σε έναν πολιτισμό που θα έχει την δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να ζουν δίπλα δίπλα» γράφει σε δεύτερη επιστολή της η βραβευμένη με Όσκαρ Ισπανίδα ηθοποιός.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε, λίγες ώρες μετά, η ανακοίνωση του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ, Μπαρδέμ: «Καθώς φάνηκα επικριτικός με την δράση του Ισραηλινού στρατού, θα ήθελα να κάνω σαφές πώς τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ισραηλινό λαό και αισθάνομαι συμπόνια για τις απώλειές τους. Αυτή τη στιγμή, εγώ και η σύζυγός μου θεωρούμαστε αντισημίτες, το αντίθετο από αυτό που είμαστε πραγματικά. Απεχθανόμαστε τον αντισημιτισμό, όπως επίσης και τις απαίσιες και επίπονες συνέπειες του πολέμου».

Χ. Μπαρδέμ:  Ισραηλινές μητέρες μοιράζονται τον ίδιο πόνο με τις Παλαιστίνιες

 Και συνεχίζει: «Ανατράφηκα έτσι ώστε να είμαι αντίθετος σε κάθε πράξη βίας, που έχει σαν αποτέλεσμα να υποφέρει η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα και σύνορα. Τόσες αθώες Παλαιστίνιες έχουν χάσει τα παιδιά τους σε αυτή τη σύγκρουση. Τόσες Ισραηλινές μητέρες μοιράζονται τον ίδιο πόνο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πολιτική που να δικαιολογεί αυτό τον αβάσταχτο πόνο που προκλήθηκε και στις δύο μεριές. Και ελπίζω οι ηγέτες που έχουν αναμειχθεί σε αυτή τη "μάχη" να λάβουν υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon... Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν να είναι ασφαλείς, τα ανθρώπινα δικαιώματα τους να αναγνωρίζονται και στο κοντινό μέλλον να βρουν την ειρήνη και τον τρόπο να συνυπάρξουν, τόσο για τους εαυτούς όσο και για τα αθώα παιδιά τους. Έτσι ώστε, οι επόμενες γενιές που θα έρθουν να έχουν ελπίδα, συγχώρεση και συμπόνια, ο ένας για τον άλλον» διευκρίνισε ο ηθοποιός.

 Σημειώνεται ότι στην αρχική παρέμβασή τους στην Ε.Ε για την « γενοκτονία» στη Γάζα, ο Πέδρο Αλμοδοβάρ, η Πενέλοπε Κρούζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ ζήτησαν μαζί με πολλούς άλλους ισπανούς κινηματογραφιστές από την ΕΕ «να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς από ξηρά, θάλασσα και αέρα κατά του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας».

Στην ίδια επιστολή απαίτησαν κατάπαυση πυρός και κάλεσαν το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, «την οποία η Γάζα υποφέρει για περισσότερο από μία δεκαετία». Μαζί με τους τους Αλμοδόβαρ, Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ την επιστολή υπογράφουν σκηνοθέτες όπως οι Μούντχο Αρμενταρίζ, Μπενίτο Ζαμπράνο, οι ηθοποιοί Λόλα Χερέρα, Εδουάρδο Νοριέγκα και Ρόσα Μαρία Σάρντα.

thetoc.gr
 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com